Cruisereiziger
Herstart

Activa en inboedel Cruise & Maritime Voyages verkocht aan nieuwe investeerder

De nieuwe firma CVI Group heeft de inboedel gekocht van Cruise & Maritime Voyages. De CVI Group heeft als eigenaar de vorige CEO van Cruise & Maritime Voyages, Christian Verhounig.  Onder de inboedel vallen klantbestanden, software, kantoorinboedel, licenties en voertuigen.

De curator van CMV zegt dat dit de beste oplossing is voor de schuldeisers en voor een eventuele herstart na het failissement. Nu kan de CVI Group investeerders gaan zoeken om de rederij weer op te tuigen. In de praktijk betekent dit goed nieuws voor fans van CMV. Uiteraard blijft het onzeker of de herstart daadwerkelijk zal gaan lukken en op welke termijn. Uitspraken over met welke schepen in de vloot blijven en of de nieuwe aankopen onderdeel van de vloot gaan uitmaken, zijn niet gedaan.

Het faillissement van CMV werd rond 20 juli aangevraagd. Cruise & Maritime Voyages voer vóór de coronapandemie met 6 cruiseschepen, te weten de Astoria, Astor, Vasco da Gama, Columbus, Magellan en Marco Polo. Daarnaast zouden de Pacific Aria en Pacific Dawn (onder de nieuwe namen Amy Johnson en Ida Pfeiffer) in 2021 overkomen van P&O Australia.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Activa en inboedel Cruise & Maritime Voyages verkocht aan nieuwe investeerder

  • Wat een goed nieuws. Er is in ieder geval beweging.
    Nu maar hopen dat er weer Cruises georganiseerd gaan worden met havenAmsterdam/Rotterdam
    Bedankt
    Yvonne Pasman
    Dutch Hostess CMV

  • Je hoop Yvonne is terecht, want er zitten ook ex Holland America Line schepen bij die mijns inziens nog een mooie toekomst voor de boeg hebben, laten we duimen !

Reacties zijn gesloten.