Rotterdam voegt zich bij vloot Fred. Olsen in Schotland

Het cruiseschip Rotterdam is vrijdag, als eerste van de twee nieuwe schepen van Fred. Olsen Cruise Lines, aangekomen in Schotland. Het heeft zich in Rosyth gevoegd bij de rest van de vloot van haar nieuwe eigenaar. Het voormalige vlaggenschip van Holland America Line gaat onder de nieuwe naam Borealis varen voor de kleine Britse cruisemaatschappij.

Het schip kwam vanmiddag aan bij Babcock’s Rosyth Facilities nadat het onder de Forth- en Queensferry bruggen door was gevaren. Het zal daar op woensdag 16 september gezelschap krijgen van de Amsterdam. De toekomstige Bolette vertrok vanmorgen vanaf de scheepswerf van Damen Verolme in het Botlekgebied richting de ankerplaats in Scheveningen.

‘Het is geweldig om de eerste van onze twee nieuwe schepen, Borealis, naast de rest van onze vloot te zien. We kunnen nu beginnen met onze rebranding werkzaamheden om de typische Fred. Olsen touch toe te voegen, zowel aan het interieur als het exterieur van het schip, inclusief onze beroemde rode schoorsteen. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en markeert het begin van een nieuwe toekomst voor ons bedrijf’, aldus Peter Deer, Managing Director bij Fred. Olsen Cruise Lines.

Dinsdag 15 september 2020 start de verkoop van de eerste cruises van de Borealis voor Fred. Olsen Cruise Lines. Het neemt de routes over van de Black Watch, maar er zullen ook een selectie van nieuwe cruises op het programma staan. Aanstaande maandag kunnen de eerste cruises van de Bolette worden geboekt d.w.z. routes van de Bouddica en nieuwe reizen.

Wil jij in de toekomst cruisen met de Borealis? Cruises zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!