Wonder of the Seas succesvol uitgedokt in Frankrijk

Het toekomstige grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas, is zaterdag succesvol uitgedokt op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire. Vroeg in de ochtend werd het het vijfde cruiseschip in de Oasis-klasse van Royal Caribbean International met hulp van 7 sleepboten verplaatst van Basin B naar Basin C. De 500 meter werd in ongeveer een uur afgelegd.

De Wonder of the Seas zal tot haar oplevering in Basin C verblijven. Daar zullen de werkzaamheden aan zowel het exterieur als het interieur worden voortgezet. Oorspronkelijk zou de Wonder of the Seas in het voorjaar van 2021 in de vaart komen. Dit is echter vanwege de coronapandemie uitgesteld tot 2022. Ze zal haar debuut gaan maken in Shanghai, China.Zie onderstaande video voor beelden van het uitdokken van de Wonder of the Seas:

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Wonder of the Seas succesvol uitgedokt in Frankrijk

  • 11 september 2020 om 16:47
    Permalink

    Het zal een “wonder” zijn als dit “mooi van lelijkheid mega schip” winstgevend zal worden en of mensen met duizenden mondkapjes op nog wel kunnen genieten van al het fraais dat Wonder of the Seas te bieden heeft. Wordt het niet tijd dat ook deze rederij eens een stap terug gaat doen en “normalere en middelgrote” schepen gaat bouwen ?

Reacties zijn gesloten.