Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Carnival Corporation neemt afscheid van nog meer schepen

Carnival Corporation, moedermaatschappij van veel bekende cruisemerken zoals Holland America Line, Costa Cruises en AIDA Cruises, heeft maandag bekendgemaakt dat het sneller afscheid gaat nemen van minder efficiënte cruiseschepen in haar vloot. Medio juli sprak men nog over het afvloeien van 13 schepen. Dat aantal is nu verhoogd naar 18. Van 8 daarvan is reeds gedag gezegd, waaronder de Amsterdam en Rotterdam van Holland America Line. De 18 schepen vertegenwoordigen ongeveer 12 procent van de capaciteit en 3 procent van de bedrijfsopbrengsten in 2019.

“We blijven agressieve maatregelen nemen om een ​​slankere, efficiëntere onderneming te worden. We versnellen het vertrek van 18 minder efficiënte schepen uit onze vloot. Dit zal een capaciteitsvermindering van 12% en structureel lagere kosten opleveren, terwijl we de meeste cash generatieve activa in onze portefeuille behouden”, aldus Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation.

De schepen die verkocht zijn of voor sloop zijn aangeboden zijn: Carnival Fantasy (sloop), Carnival Inspiration (sloop), Carnival Imagination (sloop), Oceana (verkocht), Maasdam en Veendam (verkocht), Amsterdam en Rotterdam (verkocht aan Fred. Olsen Cruise Line), Costa Atlantica en Costa Mediterranea (naar China), Costa neoRomantica (verkocht aan Celestyal Cruises), Costa Victoria (sloop). Daarnaast waren al de Pacific Aria en Pacific Dawn verkocht aan het failliet gegane Cruise & Maritime Voyages. De overdracht had nog niet plaatsgevonden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!