Costa Diadema voor het eerst gestart vanuit Genua

De Costa Diadema is het tweede schip van de Italiaanse rederij Costa Cruises die weer terug in de vaart is gekomen. Het schip vertrok op 19 september vanuit Genua. De eerste cruise van de Costa Diadema, doet alleen Italiaanse havens aan en is exclusief voor gasten die in Italië wonen. Na Genua bezoekt het schip Civitavecchia (voor Rome), Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia.

In Genua zullen in dit winterseizoen ongeveer 80 stops te verwachten zijn van Costa én AIDAblu, ook onderdeel van de Costa Group.

Vervolg winterseizoen voor Costa Cruises

Cruises vanaf 27 september zullen beschikbaar zijn voor cruisereizigers uit overige Europese landen, die op een lijst staan van de Italiaanse overheid. De Costa Deliziosa biedt vanuit Triëst cruises aan op 27 september en 4 oktober (Vanaf €669). Op 10 oktober is het de beurt aan de nieuwste aanwinst, de Costa Smeralda. Voor de Costa Smeralda zal Savona de thuishaven worden. Het duurzame schip wordt aangedreven door LNG (liquefied natural gas) en biedt cruises van een week (vanaf €609) in de westelijke Middellandse Zee.

Na een reeks cruises bestemd voor de Franse markt, verhuist Costa Diadema vanaf november óók naar Savona voor cruises naar de Canarische Eilanden en 14-daagse cruises naar Egypte en Griekenland.

Costa Firenze, het nieuwe schip onder constructie op de Marghera-werf van Fincantieri, maakt haar debuut op 27 december. Gasten kunnen dit schip van de nieuwste generatie ontdekken tijdens zevendaagse cruises in de Middellandse Zee, met een bezoek aan Savona, La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille.

Costa Safety Protocol

Om de gezondheid van gasten, bemanning en lokale gemeenschappen maximaal te beschermen wordt het nieuwe Costa Safety Protocol toegepast op alle cruises in het winterseizoen 2020-21. Het Costa Safety-protocol omvat een uitgebreide reeks procedures, als reactie op de COVID-19-situatie. Het heeft betrekking op alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal.

De maatregelen volgens het protocol omvatten onder andere antigenen swabtests voor alle gasten, vóór het inschepen en bij de door Costa Cruises georganiseerde excursies. Onderbouwd door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, is het Costa Safety Protocol in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en Europese autoriteiten. Het gaat zelfs verder. Het protocol zal voortdurend worden bijgewerkt op basis van nieuwe ontwikkelingen en medische inzichten.

Nieuwsgierig naar de Costa Diadema? Kijk eens bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)