Gezondheidspanel beveelt 74 maatregelen aan voor herstart in Amerika

Het deskundigenpanel van Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Holdings Ltd. heeft zijn aanbevelingen voor bescherming van o.a. cruisepassagiers, crew en inwoners van bestemmingen bekendgemaakt. Deze worden vandaag ingediend bij het de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Het CDC had eerder om aanbevelingen gevraagd voor toekomstige volksgezondheidsrichtlijnen en preventieve maatregelen.

Het panel werd in juni gevormd door een samenwerking tussen Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Het panel bestaat uit wereldwijd erkende experts op het gebied van medische praktijk en onderzoek, volksgezondheid, infectieziekten, bioveiligheid, horeca en maritieme operaties die de best beschikbare inzichten op het gebied van volksgezondheid, wetenschap en techniek hebben toegepast op hun aanbevelingen.

 

74 aanbevelingen

Het Healthy Sail Panel beveelt 74 gedetailleerde maatregelen aan om de gezondheid van gasten, bemanning en gemeenschappen te beschermen.

Het 65-pagina’s tellende rapport van het Healthy Sail Panel bevat 74 gedetailleerde best practices om de volksgezondheid en veiligheid te beschermen van gasten, bemanning en de gemeenschappen waar cruiseschepen aandoen. Aanbevelingen zijn onder meer testen, het gebruik van mondkapjes en verbeterde hygiëneprocedures op schepen en in terminals.

“De aanbevelingen van het Healthy Sail Panel zijn robuust en uitgebreid, en ze weerspiegelen de intense focus die de panelleden op hun werk hebben gelegd”, aldus Frank Del Rio, president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “We weten dat autoriteiten over de hele wereld en consumenten van cruisemaatschappijen verwachten, dat ze de veiligste en gezondste vakanties bieden die we kunnen, en dit werk toont onze toewijding om dat te doen. ”

Het werk van het panel is vrij beschikbaar zodat andere rederijen het ook in hun protocollen kunnen opnemen. Gouverneur Leavitt en Dr. Gottlieb spraken hun waardering uit dat de autoriteiten en andere cruisemaatschappijen al interesse tonen.

Aandachtsgebieden

Het Healthy Sail Panel identificeerde vijf aandachtsgebieden die elke rederij zou moeten aanpakken om de gezondheid en veiligheid voor gasten en bemanning te verbeteren en het risico van infectie en verspreiding van COVID-19 op cruiseschepen te verminderen:

  • Testen, screenen en blootstellingsreductie
  • Sanitaire voorzieningen en ventilatie
  • Reactie, noodplanning en uitvoering
  • Bestemming en excursieplanning
  • Risico’s voor bemanningsleden beperken

In elke categorie heeft het Healthy Sail Panel praktische en uitvoerbare aanbevelingen opgesteld om specifieke veiligheidsproblemen aan te pakken. Enkele van de aanbevelingen zijn belangrijke strategieën zoals:

  • Verregaande maatregelen om te voorkomen dat SARS-CoV-2 een schip binnenkomt door middel van gedegen opleiding, screening en testen van zowel bemanning als gasten voorafgaand aan het inschepen
  • Het verminderen van overdracht via lucht en verbeterde sanitaire voorzieningen
  • Implementatie van gedetailleerde plannen om eventuele verspreiding van corona aan boord aan te pakken, inclusief onvoorziene omstandigheden voor behandeling aan boord, isolatie en snelle evacuatie en repatriëring.
  • Nauw toezicht op excursies aan wal
  • Verbeterde bescherming voor bemanningsleden.

Het volledige Healthy Sail Panelrapport is hier te vinden – Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.