Personeelsleden op Mein Schiff 6 positief én negatief op Corona getest

Als onderdeel van de protocollen, wordt de bemanning aan boord van een TUI Cruises schip regelmatig getest op COVID-19. Maandagmorgen ontving de Duitstalige rederij van 12 bemanningsleden van Mein Schiff 6 positieve testresultaten van een extern laboratorium. Geen van de 12 bemanningsleden heeft symptomen.

Om het onwaarschijnlijke geval van besmettingen uit te sluiten, worden de betrokken personen momenteel opnieuw getest met het snelle PCR-testapparaat aan boord. De tests duren enkele uren. De eerste resultaten van 2 bemanningsleden zijn nu echter al weer negatief. Alle hertesten (2x) zijn inmiddels gedaan en blijken allen negatief te zijn. Voor de zekerheid wordt er ook buiten het schip nogmaals in een extern laboratorium getest.
Isolatie

Als voorzorgsmaatregel en in overeenstemming met de strikte protocollen, gecoördineerd met de autoriteiten in Griekenland, werden de betrokken personen onmiddellijk aan boord geïsoleerd.

TUI Cruises: “We hebben ons aan land en aan boord zeer zorgvuldig voorbereid op de hervatting van cruises in deze buitengewone tijden en alle processen gecoördineerd met de verantwoordelijke autoriteiten. Naast preventie voor en tijdens de reis, uitgebreide hygiënemaatregelen en afstandsregels aan boord, heeft TUI Cruises aan boord een draaiboek in het geval van een positief COVID-19 testresultaat. Deze wordt nu gevolgd.”

De Mein Schiff 6 is momenteel met slechts 922 gasten en 666 personeelsleden aan het cruisen in Griekenland. De cruise was gestart op 27 september in Heraklion, Kreta.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)