Amerikaans cruiseverbod officieel verlengd tot eind oktober

Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) heeft woensdag haar ‘no sail order’ voor cruiseschepen in de Verenigde Staten met 1 maand verlengd of totdat de COVID-19 pandemie is beëindigd. Dat betekent in de praktijk dat cruiseschepen niet voor 1 november vanuit Amerikaanse havens mogen cruisen. Volgens de gezondheidsorganisatie vergroot het reizen per cruiseschip nog altijd het risico en de impact van de COVID-19 uitbraak in de Verenigde Staten.

De cruisemaatschappijen hadden via de CLIA al eerder vrijwillig afgesproken om tot en met oktober niet te varen vanuit de Verenigde Staten. Enkele rederijen hebben de ambitie om in november weer voorzichtig van start te gaan. Volgens onbevestigde berichten zou de CDC geneigd zijn om de cruisestop verder te verlengen tot en met februari 2021. Het Witte Huis zou dat idee echter hebben verworpen. Naar verluidt zit de cruiseindustrie vrijdag weer om de tafel in het Witte Huis om een herstart te bespreken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!