Mai Elmar: “Een hele bijzondere eer om madrina van de Rotterdam te zijn”

Holland America Line vierde donderdag op de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië de muntceremonie van de gloednieuwe Rotterdam. In navolging van de Italiaanse scheepsbouwtraditie nam Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, als madrina van het schip deel aan dit feestelijke gebeuren. De madrina is de peetmoeder van het schip en wenst het schip veilige reizen over de wereldzeeën.

Gus Antorcha, president van Holland America Line, eerde de madrina: “Met een naam als Rotterdam is er geen beter persoon denkbaar dan Mai Elmar om als madrina te fungeren. Mai’s naam staat synoniem voor de cruise-industrie in de havenstad en ze draagt Holland America Line al decennialang een warm hart toe. We zijn heel blij dat ze deze speciale rol op zich wil nemen.”

Mai Elmar: “Het was een hele bijzondere eer om als madrina te fungeren en om deze oude traditie voort te zetten. De muntceremonie bestond uit het plaatsen van een prachtige Nederlandse munt uit 1872, het jaar waarin de munt gelegd werd van de eerste Rotterdam.”

Half maart 2019 werd van het derde schip uit de Pinnacle klasse het eerste stuk staal gesneden. “Je ziet dat het schip 18 maanden onderweg is en al veel gebeurd is”, aldus Elmar. De Rotterdam zal in juli 2021 haar zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam in de vloot vergezellen. Na de muntceremonie werd voor de eerste maal water in het dok gelaten. Volgende week donderdag zal dan de volgende mijlpaal plaatsvinden: het verplaatsen van het cruiseschip naar de afbouwkade.

Uiteraard waren talloze Corona-maatregelen van kracht op de Italiaanse scheepswerf, zoals het dragen van mondkapjes en social distancing.

In augustus 2021 komt de gloednieuwe Rotterdam daadwerkelijk als één van de 110 aanlopen volgend jaar naar de havenstad. Mai Elmar: “Cruise Port Rotterdam, stad en haven zullen deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Voor het hoe en wat, zullen we nog een klein jaar moeten wachten.

Ben je net als wij nieuwsgierig naar cruisen met de Rotterdam? Kijk dan bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “Mai Elmar: “Een hele bijzondere eer om madrina van de Rotterdam te zijn”

  • 4 oktober 2020 om 12:37
    Permalink

    Weer een Director die de mist ingaat , ik dacht dat je alleen voor echt noodzakelijke reizen naar Italie af mocht reizen. Hugo de Jonge gaf ook al een slecht voorbeeld naar Zwitserland. Onbegrijpelijk en dikke vinger naar de zorg in Nederland en Italie.

Reacties zijn gesloten.