Cruisereiziger
MuntceremonieTe water lating

Mai Elmar: “Een hele bijzondere eer om madrina van de Rotterdam te zijn”

Holland America Line vierde donderdag op de Marghera-scheepswerf van Fincantieri in Italië de muntceremonie van de gloednieuwe Rotterdam. In navolging van de Italiaanse scheepsbouwtraditie nam Mai Elmar, Executive Director van Cruise Port Rotterdam, als madrina van het schip deel aan dit feestelijke gebeuren. De madrina is de peetmoeder van het schip en wenst het schip veilige reizen over de wereldzeeën.

Gus Antorcha, president van Holland America Line, eerde de madrina: “Met een naam als Rotterdam is er geen beter persoon denkbaar dan Mai Elmar om als madrina te fungeren. Mai’s naam staat synoniem voor de cruise-industrie in de havenstad en ze draagt Holland America Line al decennialang een warm hart toe. We zijn heel blij dat ze deze speciale rol op zich wil nemen.”

Mai Elmar: “Het was een hele bijzondere eer om als madrina te fungeren en om deze oude traditie voort te zetten. De muntceremonie bestond uit het plaatsen van een prachtige Nederlandse munt uit 1872, het jaar waarin de munt gelegd werd van de eerste Rotterdam.”

Half maart 2019 werd van het derde schip uit de Pinnacle klasse het eerste stuk staal gesneden. “Je ziet dat het schip 18 maanden onderweg is en al veel gebeurd is”, aldus Elmar. De Rotterdam zal in juli 2021 haar zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam in de vloot vergezellen. Na de muntceremonie werd voor de eerste maal water in het dok gelaten. Volgende week donderdag zal dan de volgende mijlpaal plaatsvinden: het verplaatsen van het cruiseschip naar de afbouwkade.

Uiteraard waren talloze Corona-maatregelen van kracht op de Italiaanse scheepswerf, zoals het dragen van mondkapjes en social distancing.

In augustus 2021 komt de gloednieuwe Rotterdam daadwerkelijk als één van de 110 aanlopen volgend jaar naar de havenstad. Mai Elmar: “Cruise Port Rotterdam, stad en haven zullen deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Voor het hoe en wat, zullen we nog een klein jaar moeten wachten.

Ben je net als wij nieuwsgierig naar cruisen met de Rotterdam? Kijk dan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Mai Elmar: “Een hele bijzondere eer om madrina van de Rotterdam te zijn”

  • Weer een Director die de mist ingaat , ik dacht dat je alleen voor echt noodzakelijke reizen naar Italie af mocht reizen. Hugo de Jonge gaf ook al een slecht voorbeeld naar Zwitserland. Onbegrijpelijk en dikke vinger naar de zorg in Nederland en Italie.

Reacties zijn gesloten.