Costa Smeralda gaat op 10 oktober weer vanuit Savona varen

Na de Costa Deliziosa en de Costa Diadema zal vanaf 10 oktober ook de Costa Smeralda terugkeren in de vaart voor Costa Cruises. Voor de herstart van het vlaggenschip, het eerste LNG-aangedreven cruiseschip in de vloot van de Italiaanse cruisemaatschappij, is een nieuwe wekelijkse route samengesteld met verbeterde veiligheidsprotocollen. In totaal zijn er vooralsnog vijf cruises gepland, van 10 oktober tot 7 november. De steden die worden aangedaan zijn Savona, La Spezia, Cagliari, Napels, Messina en Civitavecchia.

Net als de andere twee Costa-schepen die al actief zijn wordt aan boord van de Costa Smeralda het Costa Safety Protocol toegepast. Het protocol, ontwikkeld door de rederij in samenwerking met een panel van wetenschappelijke experts, omvat nieuwe operationele maatregelen die zijn afgestemd op de behoeften van de COVID-19-situatie, volledig in overeenstemming met de relevante bepalingen gedefinieerd door de Italiaanse en Europese autoriteiten.

Het Costa Safety Protocol houdt rekening met elk aspect van de cruise-ervaring, van boeking tot thuiskomst. De belangrijkste maatregelen zijn onder meer een antigeen COVID-19-swabtest voor alle gasten en bemanningsleden voor het inschepen, temperatuur-controles tijdens het van boord gaan en terugkeer naar het schip, bezoeken aan bestemmingen alleen met beschermde excursies, social
distancing aan boord en in de terminals, mede dankzij minder passagiers, nieuwe manieren om de diensten aan boord te gebruiken, verbeterde hygiëne en medische diensten en gebruik van beschermende gezichtsmaskers indien nodig.

De Costa Smeralda, die op 22 februari jl. in Savona werd gedoopt, is een eerbetoon aan Italië, ontworpen om het beste van Italië tot leven te brengen op één locatie. Italiaans design is ook het belangrijkste kenmerk van het CoDe – Costa Design Museum, het eerste museum gebouwd op een cruiseschip. Het aanbod aan boord past in deze context: van de Solemio Spa tot de entertainmentruimtes; van themabars, in samenwerking met grote Italiaanse merken, tot de 16 restaurants waaronder het nieuwe restaurant voor gezinnen met kinderen.

De genoemde cruises met de Costa Smeralda zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!