Negatieve test noodzakelijk voor inscheping bij rederijen CLIA

De cruisemaatschappijen die zijn aangesloten bij de CLIA, de brancheorganisatie van de mondiale cruise-industrie, hebben besloten om alle passagiers en bemanningsleden op haar schepen met een capaciteit van meer dan 250 passagiers te testen. Een negatieve test is noodzakelijk voor inscheping.

‘Dit is een primeur in de reisindustrie en een voorbeeld van de cruise-industrie die voorop loopt. We zien testen als een belangrijke eerste stap op weg naar een meerlagige aanpak. Het bevestigt de inzet van de cruise industrie om de gezondheid, veiligheid en welzijn van de passagiers, bemanning en de gemeenschappen die we bezoeken onze topprioriteit te maken’,  aldus de CLIA in een statement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.