HAL directeur Gus Antorcha wil doop Rotterdam liefst in Rotterdam

Er is een kans dat de Rotterdam in Rotterdam gedoopt zal worden. Dat maakte Holland America Lines nieuwe directeur Gus Antorcha dinsdagavond bekend op de vakbeurs Seatrade Cruise Virtual tijdens de digitale persconferentie. Daarnaast sprak Antorcha over de afgelopen periode, waarin corona en de verkleining van de vloot hem niet onberoerd lieten.

Op de vraag van Cruisereiziger waar en wanneer de Rotterdam gedoopt wordt, is nog geen besluit genomen aldus Antorcha: “We hebben nog niets besloten, maar ik heb een sterke voorkeur voor een doop in Europa. Ik zou het heel erg mooi vinden als de Rotterdam in Rotterdam wordt gedoopt, vanwege de emotionele en symbolische betekenis. Het nieuwe schip en de rederij hebben een historische connectie met deze stad. We weten dat er veel trouwe fans zijn in Rotterdam, maar we zijn er achter de schermen nog niet uit.”

Covid-19

De uitbraak van de coronapandemie zorgde uiteraard bij Holland America Line voor behoorlijk wat uitdagingen. Gus: “Als eerste wilden we onze schepen naar plekken hebben waar we veilig onze gasten konden ontschepen. Daarna lag de grote taak om onze personeelsleden veilig thuis te krijgen met de juiste vluchten. Er waren én zijn nog steeds zorgen of ze hun thuisland wel in mogen. Gelukkig wordt die lijst met landen steeds korter.”

Verkleining van de vloot

De verkleining van de vloot heeft zeker impact op de rederij: “Wat ik zelf de komende tijd erg moeilijk ga vinden zijn de gevolgen van de verkleining van de vloot. We zullen een kleiner bedrijf zijn en daardoor ook minder mensen tewerk kunnen stellen in bepaalde teams. En dat heeft invloed op het leven van mensen. Er zullen moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Helaas maakt dat deel uit van het afstoten van de vier schepen.”

Op de vraag of er nog meer schepen weggaan als de herstart nog langer duurt, antwoordde Gus: “Dat zijn besluiten die door Arnold Donald (red.: voorzitter van moederbedrijf Carnival Corporation) in samenspraak met diverse anderen genomen worden. Of er nog meer weg gaan? Ik weet het niet, het is in ieder geval niet het onderwerp waar ik erg mee bezig ben.”

Nieuwsgierig naar de nieuwe Rotterdam? Vanaf 1 augustus 2021 komt ze in de vaart:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

3 thoughts on “HAL directeur Gus Antorcha wil doop Rotterdam liefst in Rotterdam

 • 7 oktober 2020 om 16:15
  Permalink

  Rotterdam vanaf 1 aug 2020 in de vaart ??

 • 7 oktober 2020 om 18:12
  Permalink

  Dank Theo! Uiteraard pas volgend jaar.

 • 12 oktober 2020 om 15:49
  Permalink

  NATUURLIJK MOET (!) DE MS ROTTERDAM VII IN DE STAD ROTTERDAM DOOR EEN BEKENDE ROTTERDAMSE DAME GEDOOPT WORDEN, DAAR LIGT TOCH DE BAKERMAT VAN DE HOLLAND AMERIKA LIJN EN DAN GA JE DAT TOCH NIET DOEN IN “VERWEGISTAN” ITALIË, U.S.A. OF ZELFS MAAR IN AMSTERDAM DIE DE TOERISTEN SOMS LIEVER KWIJT IS DAN RIJK ! ! ! Snap ook niet waarom ze als thuishaven nemen.
  Kom op zeg, het is toch een logische zaak dat het schip aan de Cruiseterminal vlakbij Hotel New York gedoopt wordt door een Rotterdamse bijvoorbeeld Joke Bruijs met de mooie skyline van Rotterdam en de Erasmusbrug op de achtergrond ! WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET MAKKELIJK KAN…!
  MS ROTTERDAM VII IN ROTTERDAM EN NERGENS ANDERS MOET DE DOOP PLAATSVINDEN, NIET LULLEN MAAR POETSEN…

Reacties zijn gesloten.