Costa Cruises presenteert Sustainability Report 2019

Het 2019 rapport illustreert het bedrijfsbeleid ten aanzien van duurzame ontwikkeling en innovatie, conform de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN 2030 agenda. Pijlers van de duurzaamheidsstrategie: minimalisering van de impact op het milieu, doorlopende investering in duurzame technologieën, toegevoegde waarde bieden aan lokale gemeenschappen en het stimuleren van de ontwikkeling van verantwoorde bedrijfsmodellen.

Onder de titel “Building the Future Together – Sea You Tomorrow” heeft Costa Cruises haar Sustainability Report 2019 gepubliceerd. Hierin publiceert het bedrijf de resultaten op het gebied van duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering, in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de 2030 Agenda opgesteld door de Verenigde Naties om wereldwijd duurzame groei te stimuleren.

In deze alweer 14e editie wordt in het document de duurzaamheidsstrategie en masterplan van het Italiaanse bedrijf gepresenteerd. Daarbij ligt de nadruk op de belangrijkste projecten en resultaten die in 2019 zijn behaald met een tweeledig doel: enerzijds de nadelige effecten van de bedrijfsactiviteiten verminderen en  anderzijds concrete oplossingen implementeren om een ​​waardeketen te creëren die wordt gevormd door kwaliteitsrelaties met klanten, medewerkers, leveranciers en lokale gemeenschappen.

“De publicatie van ons sustainability report komt op een zeer speciaal moment, waarin we net zijn begonnen aan een verantwoorde en veilige hervatting van onze operatie na een lange pauze”, zei Michael Thamm, CEO van de Groep, Costa Group & Carnival Asia. “Het rapport is een kans om tastbare projecten en resultaten die in 2019 zijn bereikt te laten zien, maar ook om te bevestigen dat we nu meer dan ooit onze inzet voor een duurzame ontwikkeling van ons bedrijfsmodel hernieuwen. We gaan door met de transformatie van ons bedrijf en onze sector in de komende jaren terwijl we nauw en transparant samenwerken met alle stakeholders”.

Verminderde uitstoot

In 2019 heeft Costa belangrijke resultaten behaald op de weg naar emissiereductie. Met de doelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 40% te verminderen, en 10 jaar eerder dan de doelstellingen van de IMO, had het bedrijf in 2019 al een vermindering van 40% bereikt ten opzichte van 2008.

De komst van Costa Smeralda, het vlaggenschip dat in 2019 werd ingehuldigd en het eerste schip van de Costa -vloot dat wordt aangedreven door LNG, betekende een fundamentele stap in de richting van emissiereductie en zal binnenkort, in 2021, worden gevolgd door zijn zusterschip Costa Toscana. Een ander concreet bewijs van Costa’s inzet voor ecologische duurzaamheid.

Met het oog op het doel van cruisen zonder uitstoot, ontwikkelt de Costa Group studies naar nieuwe duurzame alternatieve technologieën. Er worden tests uitgevoerd op het gebruik van walstroom wanneer schepen zijn aangemeerd, in samenwerking met havens en het bedrijf zoekt naar publiek-private partnerschappen om de infrastructuur te bouwen die nodig is om het systeem te ondersteunen, aangezien 50% van de vloot van Costa klaar is voor gebruik walstroom tegen eind 2020.

Verminderen van afval

De investeringen die Costa heeft gedaan in nieuwe-generatie schepen en om de efficiëntie van de bestaande vloot te vergroten, zijn in lijn met de doelstelling van Costa om schepen als drijvende slimme steden te maken. Dit heeft geleid tot het stimuleren van circulaire projecten aan boord met aandacht voor het verminderen van alle soorten afval van voedsel, tot water en energie. Costa heeft een aantal acties ondernomen om het gebruik van plastic aanzienlijk te verminderen (-50 ton per jaar) en een einde te maken aan het gebruik van wegwerpproducten. De productie van water aan boord is bijvoorbeeld geleidelijk gestegen (76,29%) en heeft 100% bereikt aan boord van Costa Smeralda.

Bovendien is het bedrijf actief betrokken bij de strijd tegen voedselverspilling en heeft het zich ten doel gesteld voedselverspilling tegen 2020 met 50% te verminderen, 10 jaar eerder dan de VN-Agenda 2030, en tegelijkertijd verantwoorde consumptie aan boord te bevorderen.

Het volledige rapport kan worden gedownload op costacruises.com 

Nieuwsgierig naar de duurzame schepen Costa Smeralda en Costa Toscana? Kijk dan hier:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Hoe is het cruisen bij Costa Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)