Cruisereiziger
Herstart

Royal Caribbean gaat weer varen vanuit Singapore

Royal Caribbean International heeft goedkeuring gekregen van de autoriteiten van Singapore om vanaf december 2020 proefcruises te maken. Het groene licht komt na maanden van plannen om de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning te waarborgen, evenals de gebieden waarin deze cruises varen. Inwoners van Singapore kunnen nu eindelijk de reislust stillen tijdens 3- en 4-daagse Ocean Getaways aan boord van de Quantum of the Seas. De nieuwe afvaarten, exclusief voor inwoners van Singapore, debuteren op 1 december 2020.

Het moederbedrijf van de cruisemaatschappij, Royal Caribbean Group, vormde in samenwerking met partners uit de cruise-industrie het Healthy Sail Panel, een team van wereldwijd erkende medische en volksgezondheidsexperts, om aanbevelingen te ontwikkelen voor het opstellen van de sterkste protocollen in de reisindustrie. In Singapore werkt Royal Caribbean nauw samen met de lokale gezondheids- en toerisme-autoriteiten om alle vereisten en richtlijnen na te leven, inclusief de CruiseSafe-certificeringsnormen, die alle cruiserederijen moeten behalen voordat ze Singapore verlaten.

Op het moment dat activiteiten hervat worden, zal de cruisemaatschappij een uitgebreide reeks gezondheids- en veiligheidsmaatregelen implementeren met strikte protocollen, waaronder testen en screenen; verbeterde systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) die de filtratie verbeteren; strenge schoonmaakregels; verminderde capaciteit voor grotere fysieke afstand; deskundige medische zorg en faciliteiten aan boord, en meer. Deze protocollen zullen continu worden geëvalueerd en verbeterd naarmate nieuwe procedures en technologische vooruitgang beschikbaar komen. Details over de gezondheids- en veiligheidsprotocollen zijn te vinden op www.royalpromise.com/singapore.

“Inwoners van Singapore zijn avontuurlijke reizigers, en we zijn zo enthousiast om hen de kans te geven om weg te komen van hun dagelijkse sleur en te genieten van een spannende Ocean Getaway van wereldklasse, met totale gemoedsrust. Hoewel de cruise-ervaring anders zal zijn dan voor de pandemie, doen we er alles aan om de kenmerkende Royal Caribbean-vakantie te bieden die gasten kennen en waarderen, terwijl de gezondheid en veiligheid van iedereen aan boord onze topprioriteit blijft ”, aldus Angie Stephen, manager directeur, Asia Pacific, Royal Caribbean International.

“Ik betuig mijn grote dank aan de regering van Singapore voor hun medewerking, steun en vertrouwen in Royal Caribbean om een veilige cruise-ervaring te bieden. We delen hun sterke toewijding en focus om de lokale economie nieuw leven in te blazen en banen en diensten terug te brengen die de reisindustrie ondersteunen”, aldus Stephen.

“Als hoofdcoördinator van ASEAN voor cruise-ontwikkeling blijft Singapore zich inzetten voor het ondersteunen en laten groeien van cruisetoerisme in de regio. Royal Caribbean International is een belangrijke partner in het groeiende cruisen in Singapore en de regio, en ik heb er vertrouwen in dat zij de hoogste normen van hygiëne en veiligheid kunnen handhaven ”, aldus Keith Tan, Chief Executive, Singapore Tourism Board. “We zullen blijven samenwerken met cruisemaatschappijen en onze belanghebbenden in de sector om een nieuwe koers uit te zetten voor veilig cruisen.”

Cruises met Royal Caribbean zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!