Star Pride verlaat Vlissingen voor transformatie

Het cruiseschip Star Pride heeft zondagochtend na een verblijf van meer dan 4 maanden de buitenhaven van Vlissingen verlaten. Het ultraluxe schip van de Amerikaanse cruiserederij Windstar Cruises zette koers naar Groot-Brittannië waar het tegen het einde van de middag voor de kust voor anker ging.

De Star Pride maakt zich op voor een grondige renovatie op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo. Daar zal het schip doormidden worden gesneden ten behoeve van een verlenging van 26 meter. Ter voorbereiding op de transformatie werden de afgelopen week 200 matrassen geschonken aan een goed doel in Burkina Faso en 50 televisies aan het Rode Kruis.

Zusterschip Star Breeze is recent verlengd in Palermo. Ook de Star Legend staat nog op de nominatie om onder handen te worden genomen. Het gehele renovatieprogramma kost de cruisemaatschappij maar liefst 250 miljoen dollar. Het traject heeft door de coronapandemie flinke vertraging opgelopen.

Foto: Windstar Cruises

Cruises met Windstar Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!