Costa Firenze verlaat scheepswerf Fincantieri voor zeetest

De Costa Firenze, momenteel in aanbouw voor Costa Cruises, verliet zondag de Fincantieri werf in het Italiaanse Marghera voor een 2e serie van zeetesten. Vorig jaar jaar november vond de tewaterlating plaats van het schip dat gepland staat voor oplevering in december. Half oktober vonden de eerste zeestesten plaats. De oorspronkelijke planning ging uit van oplevering in september 2020 en daarna een tocht naar Singapore waar ze voor Costa Asia zou gaan varen.

Door de coronapandemie heeft Costa Cruises haar plannen aangepast voor dit schip. De eerste cruise staat nu gepland op 28 februari 2020 vanaf Genua naar La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille. Ook zal ze in plaats van in Azië, het eerste seizoen in Europa blijven. 

De Costa Firenze is het zusterschip van de Costa Venezia, die in 2019 werd gelanceerd in Trieste. Met een brutotonnage van 135.500, 323 meter lang en een capaciteit van 5.200 gasten zijn de Costa Firenze en Costa Venezia de grootste schepen die door Costa worden geïntroduceerd op de Chinese markt, waar Costa al sinds 2006 actief is. De nieuwe schepen maken onderdeel uit van een uitbreidingsplan van de Costa Group van maar liefst 7 schepen tot 2023 voor 6 miljard euro.

 

 

Bekijk hier haar cruises vanaf €429:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI
 

Hoe is het cruisen bij Costa Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)