Standbeeld Assepoester in atrium Disney Wish

In het atrium van het nieuwe cruiseschip van Disney Cruise Line, Disney Wish, zal een gouden standbeeld komen van Assepoester. Dat heeft de Amerikaanse cruisemaatschappij bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Disney Parks Magical Christmas Celebration op ABC. Eerder was al bekendgemaakt dat Rapunzel op het achtersteven de laatste hand zal leggen aan het schilderwerk.

Het atrium ofwel de Grand Hall wordt de eerste kennismaking van passagiers met de Disney Wish. Families worden er verwelkomd op het schip. Het centrale punt van het schip is 3 dekken hoog en is geïnspireerd op de klassieke Disney-sprookjes. Op elk schip van Disney is een standbeeld van een beroemd Disney-figuur te zien in het atrium. Micky Mouse (Disney Magic), Ariel (Disney Wonder), Donald Duck (Disney Dream) en Minnie Mouse (Disney Fantasy) gingen Assepoester voor.

De Disney Wish (144.000 brutoton) wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg en komt in de zomer van 2022 in de vaart. Het wordt de eerste van 3 nieuwe schepen voor Disney Cruise Line. Ze worden allen voor 2025 opgeleverd. De schepen, die iets groter worden dan de Disney Dream en Disney Fantasy, zullen volledig gaan opereren op vloeibaar aardgas (LNG).

Zie onderstaande video van Disney met de onthulling:

Wil jij een keer cruisen met Disney Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!