Eerste expeditieschip Viking te water gelaten in Noorwegen

Vorige week is het eerste expeditieschip van Viking te water gelaten op de scheepswerf van VARD, een dochteronderneming van Fincantieri. Het was een belangrijke mijlpaal in de bouw van de Viking Octantis, dat plek gaat bieden aan 378 passagiers. Voor de eerste keer kwam het in aanraking met water. Het betekende tevens de start van de laatste bouwfase, waarbij vooral het interieur onder handen wordt genomen.

De Viking Octantis zal naar verwachting komend jaar worden opgeleverd door de Noorse scheepsbouwer en begin 2022 haar debuut maken. Ze zal haar inaugurele seizoen doorbrengen in Antarctica en Noord-Amerika. In de zomer van 2022 zal ook een zusterschip van de Viking Octantis haar debuut gaan maken. De Viking Polaris gaat cruises maken naar Antarctica en het Arctisch gebied.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *