MSC Cruises biedt mogelijkheid coronatest voor gasten aan boord van MSC Grandiosa

MSC Cruises biedt vanaf zaterdag 13 februari 2021 haar gasten, die reizen met MSC Grandiosa, de mogelijkheid om een PT-PCR test of antigeen swabtest te doen voordat ze van boord gaan in de havens van Genua of Civitavecchia in Italië.

De nieuwe regeling is om de gasten te helpen veilig terug te keren naar hun thuisland, waar hun overheid voor terugkeer een negatieve uitslag vereist van een RT-PCR of antigeen swabtest.

De RT-PCR-(moleculaire) test kost €80, – per persoon en de antigeen-swabtest kost € 25, – per persoon. De testen zullen aan boord van het schip worden uitgevoerd en de RT-PCR-gegevens worden geanalyseerd in een laboratorium aan wal.

Voor gasten die ontschepen van de MSC Grandiosa in Genua kan worden voldaan aan de 48 of 72 -uur vereisten in combinatie met een PT-PCR test. Voor ontschepen in Civitavecchia geldt dat MSC Cruises hiermee kan voldoen aan de vereisten van de 72 -uurs regeling van een overheid met betrekking tot de PT-PCR test. Een antigeen swab test voldoet, voor beide havens, aan zowel de 48 als 72- uurs eis van de overheid.

Het nieuwe aanbod is een aanvulling op de gratis antigeen swab testen die alle gasten ontvangen in alle Italiaanse inschepingshavens tijdens MSC Grandiosa’s 7-nachten cruises in de westelijke Middellandse Zee en tijdens hun cruise als onderdeel van MSC Cruises’s gezondheids- en veiligheidsprotocol, welke oorspronkelijk is geïntroduceerd in augustus 2020.

Interesse in cruisen met de MSC Grandiosa? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

 

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “MSC Cruises biedt mogelijkheid coronatest voor gasten aan boord van MSC Grandiosa

 • 14 februari 2021 om 11:42
  Permalink

  Als je al geprik ben voor corona moet je dan nog corona test doen of niet als je van plan ben te gaan cruisen

 • 16 februari 2021 om 10:22
  Permalink

  Dag David,

  We hebben het nagevraagd bij MSC: Ondanks dat iemand gevaccineerd is, is het voor MSC nog steeds verplicht om een negatieve PCR test uitslag te tonen binnen de aangegeven richtlijnen en zal MSC alle personen testen. Op dit moment is de situatie nog niet zo dat we ons protocol kunnen aanpassen, echter monitoren we alles zorgvuldig en als er aanpassingen mogelijk zijn, zullen we deze doorvoeren.

  Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.