MSC Cruises introduceert de MSC Starship Club met robotbarman op zee

MSC Cruises heeft vandaag details onthuld van de futuristische MSC Starship Club met Rob, de allereerste mensachtige, robotbarman op zee. De MSC Starship Club zal exclusief beschikbaar zijn aan boord van het nieuwste vlaggenschip van de rederij, de MSC Virtuosa, vanaf 16 april van dit jaar.

Deze geïntegreerde bar- en entertainmentbeleving is geïnspireerd op de visie van MSC Cruises op het ruimteschip van de toekomst, de MSC Starliner One.  Met behulp van moderne technologie wordt een een ​​futuristische sfeer gecreëerd. Dit omvat 3D-hologrammen, een digitale kunstmuur en een digitale interactieve “oneindige” tafel met 12 zitplaatsen, waardoor gasten de ruimte kunnen verkennen met hun eigen gepersonaliseerde galactische tour.

Rob

Rob zal zijn kenmerkende cocktails shaken, alcoholisch en niet-alcoholisch, en talloze gepersonaliseerde drankjes mixen, net zoals een menselijke barman zou doen, terwijl hij de gasten betovert met zijn stem, menselijke uitdrukkingen voor een volledig meeslepende barbeleving. Rob wordt geholpen door menselijke barmannen die gekleed zijn alsof ze net uit een sciencefictionfilm zijn gestapt.

Gasten kunnen via digitale “cockpits” hun bestelling te plaatsen. Rob gaat dan aan het werk en gebruikt al zijn robotvaardigheden om de cocktails te bereiden – sterke drank, sappen en siropen; schudden, of roeren inclusief garnering. Rob bereidt niet alleen een indrukwekkend scala aan cocktails, maar hij spreekt 8 talen (Engels, Italiaans, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Chinees en Japans). Hij gebruikt bovendien zijn LED-gezicht om emotie over te brengen, zodat gasten kunnen genieten van zijn optreden terwijl ze aan hun cocktail nippen.

De status van de cocktailbereiding wordt weergegeven via digitale monitoren en een LED-strip in ticker-tape-stijl boven het roboteiland, terwijl men wordt ondergedompeld in het ruimtethema. De kosmische cocktails worden geserveerd in futuristische glazen die gasten kunnen verzamelen als blijvend souvenir van de MSC Starship Club-ervaring. Gasten mogen zullen tijdens hun cruise meerdere keren naar de club terugkeren en elke keer wat nieuws beleven met Rob.

Ontwikkeling

De MSC Starship Club is al bijna zes jaar in de maak, sinds het eerste originele concept. MSC heeft echt de grenzen verlegd met de techniek die is gebruikt om dit te realiseren. De rederij heeft samengewerkt met vooraanstaande bedrijven die gespecialiseerd zijn in robotica en automatisering, interieurontwerp, entertainment en digitale belevingen.

MSC Virtuosa

MSC Virtuosa is het nieuwste vlaggenschip van de rederij en zal in april van dit jaar in de vaart worden genomen. Elk MSC Cruises-schip is uniek en MSC Virtuosa zal als eerste Rob aan boord hebben. Het schip is uitgerust zijn met de allernieuwste technologieën en oplossingen.

MSC Virtuosa zal in de zomer van 2021 worden ingezet in Noord-Europa met een reeks routes naar de Noorse fjorden en Baltische hoofdsteden vanuit Kiel.

Nieuwsgierig naar Rob? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)