Eerste staal gesneden voor P&O Cruises nieuwste schip Arvia

Nog geen vier dagen na de bekendmaking van de naam van het nieuw te bouwen LNG schip voor P&O Cruises, is het eerste stuk staal gesneden voor cruiseschip Arvia bij Meyer Werft in Papenburg. Het zusterschip van Iona is het tweede schip dat op duurzaam LNG zal gaan varen. Het schip wordt volgens de planning opgeleverd door Meyer Werft in december 2022. Door de COVID-19 pandemie waren vertegenwoordigers van P&O aanwezig bij het staalsnijden via een live-verbinding. Traditiegetrouw werd de naam van het schip in het staal gelaserd.

Ook dit schip zal een uniek glazen Sky Dome hebben aan boord. Daarnaast zal het net als andere LNG bouwgelijke schepen van Meyer Werft een atrium hebben in het midden van het schip. Het schip (180.000 ton) wordt 344 meter lang en 42 meter breed. Ze kan maximaal 5.200 passagiers meenemen.

Nieuwsgierig naar de P&O Cruises? Kijk zeker even bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *