Seabourn kondigt annulering aan van alle reizen naar Alaska/British Columbia in 2021

Seabourn, de ultra-luxe cruisemaatschappij, heeft bekendgemaakt dat het alle 2021 Alaska/British Columbia afvaarten heeft geannuleerd. De rederij zag zich hiertoe genoodzaakt vanwege de Interim Order van het Canadese Ministerie van Transport dat Canadese havens en wateren sloot voor passagiersschepen.

De annuleringsaankondiging is van toepassing op een totaal van 19 afvaarten gepland aan boord van Seabourn Odyssey in de zomer van 2021 tussen Vancouver, Canada en Juneau, Alaska, met inbegrip van één Pacific Coast-reis aan het einde van het seizoen.

Passagiers met boekingen die worden getroffen door deze aankondiging worden volgens Seabourn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht om hen meer duidelijkheid te geven over hun reisplannen.

“Onze hoogste prioriteiten zijn naleving, bescherming van het milieu en de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten, bemanning en de mensen in de bestemmingen die we bezoeken”, aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “We hebben van veel gasten gehoord dat ze staan te popelen om te reizen en zien dat er positieve ontwikkelingen op gang komen die uiteindelijk zullen leiden tot onze terugkeer in de vaart.”

Passagiers met getroffen cruiseboekingen zullen automatisch worden geannuleerd en omgeboekt naar een vergelijkbare reis in 2022 tegen het betaalde tarief plus de huidige voorzieningen. Zodra Seabourn de omboekingen heeft voltooid, kunnen de gasten, indien zij een alternatieve optie verkiezen, ook een volledige terugbetaling van de aan Seabourn betaalde bedragen vragen naar de oorspronkelijke betalingsvorm of om overgeboekt te worden naar een nieuwe boeking.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!