Alaska-seizoen geannuleerd na verbod Canada op cruiseschepen?

De Canadese regering heeft donderdag besloten om een jaar lang geen cruiseschepen toe te laten in alle Canadese wateren. Het verbod geldt tot 28 februari 2022 en is van toepassing op alle schepen met een capaciteit van 100 of meer passagiers. Het is een volgende zware klap voor de cruise-industrie in Alaska en Canada/New England, die vorig jaar ook al het cruiseseizoen in het water zag vallen door de coronapandemie.
“Terwijl Canadezen hun steentje blijven bijdragen om de verspreiding van COVID-19 te verminderen, blijft onze regering hard werken om ervoor te zorgen dat het transportsysteem van Canada veilig blijft. Tijdelijke verboden voor cruiseschepen en pleziervaartuigen zijn essentieel om de meest kwetsbaren onder onze gemeenschappen te blijven beschermen en te voorkomen dat ons gezondheidszorgstelsel overweldigd wordt. Dit is het juiste en verantwoordelijke om te doen”, zei de Minister van Transport Omar Alghabra.

Canada adviseert verder haar burgers en permanente inwoners om tot nader order alle reizen met cruiseschepen buiten Canada te vermijden, om verspreiding van COVID-19 te beperken.

Mocht de coronapandemie in 2021 voldoende verbeteren en hervatting van cruise-activiteiten toelaten dan kan de Canadese regering het besluit weer intrekken.

Holland America Line

Holland America Line meldt als eerste reactie dat zij nog geen cruises officieel geannuleerd hebben. Zij zijn in gesprek met alle landen en overheden.

Later meer.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!