Kiel gelegd van achtste nieuwbouwschip Viking

Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de kiel gelegd van de Viking Mars, het achtste zeecruiseschip van Viking. Het betekent de start van de bouw van het schip dat naar verwachting volgend jaar officieel zal toetreden tot de vloot.

Net als de andere nieuwbouwschepen van Viking zal de Viking Mars een brutotonnage hebben van 47.800 en plek bieden aan 930 passagiers in 465 hutten. Sinds 2012 leverde Fincantieri al 6 zeecruiseschepen op voor Viking: De Viking Star, Viking Sea, Viking Sky, Viking Sun, Viking Orion en Viking Jupiter. De Viking Venus volgt later dit jaar. Viking heeft tussen 2022 en 2027 nog 9 schepen in bestelling staan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!