Binnenlandse cruises voor Britten mogelijk weer vanaf 17 mei 2021

Britten kunnen mogelijk vanaf 17 mei 2021 weer gaan cruisen. Het gaat dan wel om binnenlandse cruises d.w.z. cruises die alleen Britse havens aandoen. Het is de vroegste datum op de routekaart van de Britse regering waarop de huidige geldende reisbeperkingen voor vakantiegangers kunnen worden opgeheven. De Britse minister van Maritieme Zaken Robert Courts heeft dinsdag het positieve nieuws voor de Britse cruisemarkt bevestigd.

‘We zijn zeer verheugd over de aankondiging dat cruisen onderdeel uitmaakt van de herstart van binnenlands toerisme in het Verenigd Koninkrijk. De cruise-industrie heeft het afgelopen jaar met de overheid gewerkt aan gezondheidsprotocollen die de veiligheid van onze passagiers en bemanning voorop stellen. Veel van deze protocollen zijn al met succes getest via cruises elders in Europa’, aldus een verklaring van CLIA UK.

‘De industrie is al lang bezig met het plannen van een gefaseerde herstart van cruisen, waarbij binnenlandse cruises de eerste fase van dit plan vormen,’ aldus Any Harmer, directeur van CLIA UK & Ireland. ‘We kijken ernaar uit om de samenwerking met de overheid voort te zetten, onder meer via de Global Travel Taskforce, om ervoor te zorgen dat het internationale cruisen tijdig voor het zomerseizoen veilig opnieuw kan worden opgestart.’

Diverse Britse cruisemaatschappijen zoals P&O Cruises, Cunard en Marella Cruises hebben dinsdag enthousiast gereageerd op het nieuws. De meeste rederijen zullen in de praktijk meer tijd, enkele weken tot maanden, nodig hebben om haar cruiseactiviteiten daadwerkelijk te herstarten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!