Nieuwe Discovery Princess te water gelaten bij Fincantieri

De Discovery Princess is donderdag op de scheepswerf van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in Monfalcone te water gelaten. Het schip met een brutotonnage van 145.000 is het zesde Royal-klasse schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij. Het is het zusterschip van de Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess, Sky Princess en Enchanted Princess. Allen werden op dezelfde werf gebouwd.

De tewaterlating betekende ook de start van de werkzaamheden aan het interieur van de Discovery Princess. Doelstelling is dat het schip volgend jaar wordt opgeleverd aan Princess Cruises.

Fincantieri en Princess Cruises zullen ook gaan samenwerken in de bouw van twee ‘next-generation’ cruiseschepen. Dit worden de grootste schepen die in Italië zijn gebouwd met een brutotonnage van 175.000 en een capaciteit van 4.300 passagiers. Het worden de eerste schepen in de vloot voorzien van ‘dual-fuel’, voornamelijk aangedreven door LNG. Oplevering staat gepland in 2023 en 2025.

Wil jij in de toekomst cruisen met de nieuwe Discovery Princess? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *