Nieuwe richtlijnen CDC bieden nog geen zicht op Amerikaanse herstart

De nieuwe technische richtlijnen die de Centers for Disease Control and Prevention, de Amerikaanse RIVM, vrijdag bekend heeft gemaakt bieden voor Amerikaanse cruisemaatschappijen weinig zicht op wanneer ze hun cruise-activiteiten vanuit Amerikaanse havens weer kunnen hervatten. Het gaat hoofdzakelijk om aanvullende eisen en enige verduidelijking van bestaande voorschriften. Dit betreft met name de afstemming tussen rederijen, havens en medische faciliteiten in het geval van een uitbraak. De meeste cruisemaatschappijen hebben dit inmiddels al geregeld in hun preventieplannen.

De CDC heeft nog altijd geen exacte data genoemd wanneer er weer vanuit Amerikaanse havens mag worden gevaren. Ook is er tot teleurstelling van de Amerikaanse cruise-industrie nog geen groen licht om te starten met testcruises. Deze gesimuleerde (proef)reizen zijn bedoeld voor bemanning en havenpersoneel om nieuwe COVID-19 operationele procedures met vrijwilligers te testen. Deze staan nu gepland voor de volgende fase, waarvan het nog onbekend is wanneer die ingaat. Voorlopig zullen Amerikanen die deze zomer willen cruisen uit moeten wijken naar het buitenland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!