Fincantieri levert Viking Venus op in Ancona

Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de overdracht plaatsgevonden van het nieuwste zeecruiseschip van Viking. De Viking Venus is het zevende nieuwbouwschip dat sinds 2015 aan de van oorsprong riviercruiserederij is opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer. De Viking Sea, Viking Sky, Viking Sun, Viking Orion en Viking Jupiter werden allen gebouwd in Ancona. Alleen zusterschip Viking Star, de eerste uit de serie, werd gefabriceerd in Marghera.

De Viking Venus heeft een brutotonnage van 47.800. Het biedt ruimte aan 930 passagiers in 465 hutten, elk met een eigen balkon. Zoals elk schip van Viking heeft het een modern design dat is geïnspireerd op haar Scandinavische roots. Andere hoogtepunten zijn de twee zwembaden waarvan een infinity pool aan het achtersteven, veel ruimte om buiten te dineren en een spa ontworpen volgens Scandinavische traditie, met een sauna en een sneeuwgrot.

De Viking Venus is gebouwd volgens de laatste navigatieregels en voorzien van de modernste veiligheidssystemen, waaronder de “safe return to port”. Het schip is ook voorzien van energiezuinige motoren, geoptimaliseerde hydrodynamica en romp waardoor het verbruik wordt verminderd, evenals systemen die de vervuiling door uitlaatgassen minimaliseren. Het voldoet daarnaast aan de strengste milieuvoorschriften.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Fincantieri levert Viking Venus op in Ancona

 • 17 april 2021 om 08:11
  Permalink

  Beste,

  Ik kijk wekelijks met plezier naar jullie nieuwsbrief en met veel interesse.
  Wij hebben al enige male Cruise ervaringen maar willen graag naar ervaring deskundigen luisteren.
  En ik denk dat jullie objectiviteit een belangrijke bijdrage kan leveren voor toekomstige Cruisers.

 • 17 april 2021 om 21:53
  Permalink

  Dank! We blijven hier zeker mee doorgaan en hopen dat we snel weer mogen cruisen!
  hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.