Cruisereiziger
Herstart

MSC Cruises keert terug deze zomer met 10 schepen in Europa

MSC Cruises keert terug deze zomer. De rederij heeft vandaag nieuwe en bijgewerkte vaarroutes in de Middellandse Zee en in heel Europa aangekondigd voor de komende zomer en biedt gasten tal van mogelijkheden. De schepen die deze nu volledig bevestigde vaarroutes aanbieden, zullen opereren onder hetzelfde toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol dat sinds augustus 2020 meer dan 60.000 gasten van MSC Cruises, veilig heeft beschermd.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Vandaag hebben we duidelijkheid over welke Europese bestemmingen en havens deze zomer in eerste instantie open zullen zijn en we hebben dit volledig weerspiegeld in een eerste reeks nieuwe en bijgewerkte routes voor het komende seizoen, zodat gasten met een gerust hart hun vakantie kunnen boeken bij ons. Het hele MSC Cruises-team en ik kijken ernaar uit om zowel terugkerende als nieuwe gasten te verwelkomen aan boord van één van onze schepen die deze zomer op zee zullen zijn om hen een onvergetelijke, ontspannende en vooral veilige vakantie te bezorgen.
“Bovendien heb ik er vertrouwen in dat we de komende weken in staat zullen zijn om sommige van deze routes verder te verrijken en meer schepen toe te voegen met nieuwe, naarmate er meer havens en toeristische bestemmingen beschikbaar komen, met name in Spanje en Frankrijk.”

Nieuw deze zomer zijn:

  • Extra inschepingshavens op alle schepen om gasten in staat te stellen schepen dichter bij huis te bereiken. 15 inschepingshavens zijn voor de mediterrane vaarroutes beschikbaar.
  • MSC verwacht komende weken meer vaarroutes toe te voegen zodra er meer havens en toeristische bestemmingen beschikbaar komen
  • Nieuwe privé-strandervaring ontwikkeld voor Taranto in Apulië, exclusief voor gasten van MSC Seaside

Hierbij een volledig overzicht van door MSC Cruises bevestigde vaarroutes die nu beschikbaar zijn om te boeken voor deze zomer:

Drie schepen in de westelijke Middellandse Zee

MSC Grandiosa zal in eerste instantie haar huidige vaarroute van 7 nachten verlengen. Zij bezoekt de Italiaanse havens Genua, Civitavecchia (voor Rome), Napels, Palermo en Valletta, Malta. De Spaanse havens van Valencia en Barcelona worden toegevoegd, zodra deze bestemmingen hun beschikbaarheid bevestigen.

De MSC Seaside vertrekt op 1 mei vanuit Genua. Zij doet de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia aan, evenals Civitavecchia voor Rome en Valletta op Malta. De vaarroute van het schip zal worden aangevuld met de Franse haven Marseille zodra de beschikbaarheid daarvan is bevestigd.

Wat betreft MSC Seaside zal MSC Cruises een speciale privé-strandervaring in Taranto introduceren, exclusief voor gasten van het schip. Een dagje strand is een belangrijk onderdeel van een zomervakantie dus gasten van MSC Seaside kunnen nu ontspannen op het zandstrand naast het heldere water van de Ionische Zee. Daarnaast worden ook de andere reeks beschermde excursies aangeboden die voor deze vaarroute zijn ontwikkeld,

MSC Seashore zal eind juli toetreden tot de MSC Cruises-vloot om het nieuwe vlaggenschip te worden. De Seashore biedt van 1 augustus tot 31 oktober cruises van 7 nachten aan met de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Drie schepen in de oostelijke Middellandse Zee

MSC Cruises zal voor het komende zomerseizoen drie schepen inzetten in deze immer populaire regio. De rederij biedt een scala aan verschillende routes in het oostelijke Middellandse Zeegebied met inschepingshavens in Italië vanuit Triëst, Venetië en Bari, evenals Piraeus voor Athene in Griekenland. Alsook enkele van de mooiste Griekse eilanden, Kotor in Montenegro én de levendige havens van Dubrovnik en Split in Kroatië.

MSC Orchestra vertrekt op 5 juni en biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.

De MSC Splendida vertrekt vanaf 12 juni met inscheping in Triëst op zaterdag en in Bari op dinsdag. Op deze route staan bovendien bezoeken aan Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.

Het aanbod in de oostelijke Middellandse Zee wordt afgerond met de MSC Magnifica vanaf 20 juni met inscheping in de Italiaanse havens Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag, en vervolgens het Griekse eiland Mykonos en Split, Kroatië.

Noord-Europa

Binnenlandse cruises in het UK

Vanaf 20 mei zal het vlaggenschip, de MSC Virtuosa, haar eerste seizoen in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. Zij biedt minicruises aan vanuit Southampton met een bezoek aan Portland in Dorset aan de Jurassic Coast. Vanaf 12 juni zal ze cruises van 7 nachten uitvoeren vanuit Southampton. Ingescheept kan er ook worden in Liverpool, Greenock (voor Glasgow) en ook een bezoek aan Portland en Belfast in Noord-Ierland. Deze cruises zijn alleen bedoeld voor Britse ingezetenen. De afvaarten staan ​​open voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten. Bovendien test MSC Cruises alle gasten voordat ze aan boord gaan.

Duitsland, Noord-Europa

Gezien de huidige onzekerheid over de timing voor de heropening van havens in Duitsland, moeten MSC Cruises-schepen de start van hun Duitse zomerseizoen uitstellen tot 15 juni. Tegelijkertijd kondigde MSC Cruises vandaag aan dat MSC Seaview vanaf 19 juni haar thuishaven zal hebben in Kiel, Duitsland. Zij zal de MSC Virtuosa vervangen. Daarnaast staat de MSC Preziosa gepland om vanaf 21 juni vanuit Hamburg, Duitsland te vertrekken. De MSC Musica start op 20 juni vanuit Warnemunde, Duitsland, wanneer de Duitse havens open gaan. De drie schepen staan gepland om vaarroutes van 7 nachten en langer naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden uit te voeren. Dit doen zij volgens hun huidige schema.

Annulering Caribisch gebied

MSC Cruises bevestigde ook de annulering van haar Caribische afvaarten vanuit havens in de VS tot en met 30 juni.

Wil je ook mee met MSC? Kijk snel bij:

CruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)