Holland America Line’s nieuwe Rotterdam start haar eerste proefvaart

[Update 25/4] 2 dagen later dan gepland is Holland America Line’s nieuwste cruiseschip Rotterdam zondagochtend vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Marghera vertrokken voor haar eerste 3-daagse zeetest richting Triest.

 

 

Ruim 2 jaar nadat het eerste stuk staal werd gesneden vertrekt het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, vrijdag 23 april zondag vanaf de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera voor haar eerste korte testvaart. Daarbij zullen de eerste nautische en technische testen worden uitgevoerd op het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam. Begin mei staat er dan nog een langere proefvaart gepland. Vanaf dat moment wordt er de laatste hand gelegd aan het nieuwe vlaggenschip in de vloot voordat het in juli wordt opgeleverd.

De Rotterdam (99.500 brutoton) wordt het derde schip in de Pinnacle Class-serie. Het zal 2.668 gasten gaan vervoeren en beschikt over voorzieningen en innovaties die zijn geïntroduceerd op de zusterschepen, waaronder het 270-graden LED scherm World Stage, Rudi’s Sel de Mer en Grand Dutch Café. Rotterdam is het zevende schip dat deze naam draagt voor Holland America Line en het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor het merk is gebouwd.

Neem alvast een kijkje aan boord van de nieuwe Rotterdam met de laatste bouwfoto’s vanaf de scheepswerf. Klik hier!

Wil jij straks cruisen met de nieuwe Rotterdam van Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Holland America Line’s nieuwe Rotterdam start haar eerste proefvaart

  • 19 april 2021 om 17:11
    Permalink

    Wie zal de Rotterdam VII gaan dopen én waar ? Ik hoop dat het een bekende Rotterdamse wordt én in R o t t e r d a m aan de Wilhelminakade net als zusterschip Koningsdam en N I E T in Italië door een of andere Amerikaanse beroemdheid, want dan slaat men als Holland Amerika Lijn echt de plank mis ! ! !

  • 19 april 2021 om 19:25
    Permalink

    Zou wel mee willen ,heerlijk

Reacties zijn gesloten.