Voormalig CMV-team lanceert nieuwe cruisemaatschappij

Een gedeelte van het voormalige CMV management team van het failliete Cruise & Maritime Voyages lanceert een nieuwe cruisemaatschappij met de naam Ambassador Cruise Line. De Britse rederij streeft ernaar om in april 2022 te gaan varen met haar eerste schip, de Ambience. Het schip voer eerder onder de naam Pacific Dawn voor P&O Cruises Australia. Het stond eerder op de nominatie om het vlaggenschip van Cruise & Maritime Voyages te worden, als Amy Johnson.

De Ambience (1.400 passagiers) krijgt het Engelse Tilbury als thuishaven. Daarvandaan vertrekt het op 6 april 2022 voor een korte maiden voyage naar Hamburg. Tijdens haar inaugurele jaar vaart het 33 ‘no-fly’ cruises waarbij het 88 havens aandoet. Cruises gaan naar o.a. de Baltische staten, Groenland, het noordpoolgebied en IJsland. Gedurende de wintermaanden is het de bedoeling dat het schip expeditiecruises gaat maken naar de Canarische Eilanden, Cuba, Caribbean, Kaapverdië en Scandinavië.

Ambassador Cruise Line gaat zich voornamelijk richten op de 50+ cruisepassagiers in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt de eerste nieuwe Britse cruiserederij sinds bijna 10 jaar.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!