Sea Cloud Spirit opgeleverd en klaar voor start

Sea Cloud Cruises heeft half mei haar nieuwe driemaster Sea Cloud Spirit overgedragen gekregen van de Spaanse scheepsbouwer. Het 138 meter lange nieuwbouwschip begint op 14 september aan haar eerste reis vanuit Rome. In de nazomer hervatten de twee andere zeilschepen – de Sea Cloud en de Sea Cloud II, gebouwd in 2001 – hun cruises na de lange corona-pauze. De Sea Cloud Spirit is ontworpen voor maximaal 136 passagiers.

Met de voltooiing van de Sea Cloud Spirit opent Sea Cloud Cruises een nieuw hoofdstuk in de meer dan 40-jarige geschiedenis van de rederij. De toevoeging van “Spirit” aan de naam symboliseert dat de nieuwe driemaster de geest en het karakter van de tijdloos mooie Sea Cloud draagt.

Historie aan boord

Het vlaggenschip van Sea Cloud Cruises werd in 1931 in Kiel gebouwd voor de Amerikaanse ondernemer Marjorie Merriweather Post; met haar luxueuze inrichting, die tot op de dag van vandaag wordt onderhouden, heeft het schip sinds de overname de norm gesteld voor buitengewone zeereizen en cruises.

De Sea Cloud Spirit combineert het karakter van een privéjacht met de kenmerken van een luxe cruiseschip. De meeste van de 69 hutten, waaronder de drie eigenaarssuites, hebben een eigen balkon. De royale open ruimtes aan dek worden binnen voortgezet in de openbare ruimtes zoals de lounge en de bibliotheek. Naast het fine dining restaurant heeft de Sea Cloud Spirit een bistro aan dek. Bijzonderheden van het schip zijn onder meer de uitgebreide fitnessruimte met uitzicht op zee en een exclusieve spa- en wellnessruimte met Finse sauna en stoombad, twee kamers voor massages en een cosmetica- en kapsalon.

Derde schip

Net als de andere twee Sea Clouds is de Sea Cloud Spirit een traditioneel gezeilde windjammer, waarvan de tuigage is gemodelleerd naar de snelle koopvaardijschepen van de late 19e en vroege 20e eeuw. De hoofdvoortstuwing van het nieuwe gebouw bestaat uit 4.100 vierkante meter zeiloppervlak, waarmee het schip onder optimale windomstandigheden tot 12 knopen (ca. 22 km / u) over de oceanen voortstuwt. Daarnaast beschikt de driemaster over een zuinige en emissiearme dieselelektrische aandrijving met een totaal vermogen van 3.400 kW. Het schip heeft 85 bemanningsleden.

Met de bewust gehouden kleine passagierscapaciteit, de milieuvriendelijke aandrijving en het op duurzaamheid gerichte reisprogramma is de Sea Cloud Spirit ontworpen als alternatief voor conventionele cruiseschepen.

Maiden Voyage

Na haar eerste reis vanuit Rome, zal de Sea Cloud Spirit cruises afwisselen langs de Toscaanse kust en richting Sicilië. De driemaster zet vervolgens koers naar haar winterse vaargebied rond de Canarische Eilanden. In de zomer van 2022 zal het nieuwe schip ook Hamburg aandoen bij het hoofdkantoor van de rederij en reizen maken in de Noordzee en de Oostzee.

Parallel aan de overname van het nieuwe schip bereidt Sea Cloud Cruises de herstart van de Sea Cloud en Sea Cloud II voor na de gedwongen Corona-pauze. De twee schepen vertrekken in de nazomer vanuit Piraeus (Sea Cloud) en Nice (Sea Cloud II). De rederij zal binnenkort hierover meer bekend maken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!