MSC Cruises introduceert MSC World Europa in Midden-Oosten

MSC Cruises heeft maandag de verkoop gestart van haar eerste cruiseschip in de World-klasse, MSC World Europa. Dit schip komt eind 2022 in de vaart in het Midden-Oosten. Ze vaart daar vanaf december 2022 vanuit haar thuishaven Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten 8-daagse cruises naar het nabijgelegen Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island, Dammam in Saoedi-Arabië en Doha in Qatar. In Dubai staat er nog een overnachting gepland.

Op 25 maart 2023 zet de MSC World Europa koers naar de Middellandse Zee waar er 8-daagse cruises gepland staan. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Genua, Napels, Messina (Italie), Valletta (Malta), Barcelona (Spanje) en Marseille (Frankrijk).

LNG-aangedreven

MSC World Europa, dat momenteel in aanbouw is op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire  wordt het eerste LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises. Het beschikt o.a. over een nieuwe generatie afvalwaterzuiveringssysteem en andere geavanceerde milieutechnologieën. Het brengt de Europese cruisemaatschappij een stuk dichter bij haar uiteindelijke doel van 0 emissie.

Futuristisch ontwerp van MSC World Europa

Het schip kent een opvallend futuristisch silhouet en een kenmerkende 90-graden boeg dat in de vorm van een pijl makkelijk door het water moet glijden. Het heeft daarnaast een Y-vormige achterkant die uitkomt op een 104 meter lange Europa Promenade met uitzicht op zee. De promenade bevat een groot LED-Sky scherm dat de hele dag diverse displays vertoont. Het letterlijke hoogtepunt is The Spiral, de langste glijbaan op zee die 11 dekken bestrijkt.Thema locaties

MSC World Europa kent een uitgebreide keuze aan nieuwe themalocaties en activiteiten. Door de grotere omvang van het schip konden er diverse buurten voor alle leeftijden worden gecreëerd, elk met hun eigen sfeer en ervaringen, van een rustige zen buurt voor volwassenen tot een levendige gedeeltelijk open promenade met entertainment, bars, winkels en luxe boetieks, gevolgd door een omgeving voor families met alle kinderfaciliteiten. Andere vrijetijdsmogelijkheden zijn de zes zwembaden en 14 bubbelbaden, een familiezonnedek, een waterpark met geïntegreerde virtual reality-technologie en nieuwe productietheatershows.

Eet- en drinkgelegenheden

Het schip zal beschikken over 13 eetgelegenheden, waaronder 6 specialiteitenrestaurants. Nieuw zijn o.a. Chef’s Garden Kitchen gericht op smaakvolle microgroenten en La Pescaderia, een traditionele zeevruchtengrill met zitplaatsen in de buitenlucht. Bekende MSC-restaurants zoals Butcher’s Cut, Kaito Teppanyaki Grill en Sushi Bar en het onlangs gelanceerde Hola! Taco’s & Cantina worden naar een hoger niveau getild. Daarnaast zijn er drie ruime buffetrestaurants aan boord, elk met hun eigen sfeer, inclusief een gloednieuwe locatie die 24/7 geopend is.

Qua bars en lounges zullen er zowel nieuwe concepten hun debuut maken als bekende drinkgelegenheden in een nieuwe jasje zoals de Masters of the Sea Pub, over twee dekken en waar voor het eerst aan boord speciaalbier wordt gebrouwen. Andere aanwezige bars zijn zijn de Elixir – Mixology Bar met cocktails, een theesalon in Zuid-Aziatische stijl, een authentieke Emporium-koffiebar met selecties uit de hele wereld, het Gin-Project geïnspireerd op een echte distilleerderij, een sapbar en een gelateria.

Accommodatie-opties

MSC World Europa biedt een uitgebreid scala aan accommodatie-opties, met maar liefst 19 verschillende categorieën om uit te kiezen. 65% van de hutten beschikt over een balkon. Het schip introduceert 7 nieuwe cabinetypes waaronder: balkonsuites en hutten met uitzicht op de promenade, luxe duplex MSC Yacht Club-suites met grote balkons en een eigen bubbelbad, Aurea suites met ruim balkon en eigen bubbelbad, hutten met uitzicht op zee met een panoramisch schuifraam dat in geopende toestand verandert in een glazen balustrade.

Wil je cruisen op dit duurzame schip? Kijk bij:

MSC Cruises

 

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!