Spanje opent op 7 juni voor cruiseschepen

Spanje zal vanaf juni weer internationale cruiseschepen toelaten. Doordat het aantal COVID-19 gevallen in Spanje afneemt, veel Spanjaarden inmiddels zijn ingeënt en omdat in Europa het aantal zieken afneemt, ziet Spanje weer mogelijkheden voor cruises in haar Spaanse havens zoals het populaire Barcelona en Valencia (zie foto). Spanje opent op 7 juni voor het eerst voor cruiseschepen.

De Spaanse overheid heeft wel een groot aantal regels opgesteld voor rederijen waar zij zich aan moeten houden, bijvoorbeeld over medische voorzieningen en draaiboeken in geval van een corona uitbraak aan boord.

Inreisregels

Momenteel (1 juni) vereist Spanje een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland (vanaf 6 jaar) die per schip (of vliegtuig) inreizen. Bovendien moeten reizigers een Health Control Form invullen. Alle regels lees je na op de site van Nederland Wereldwijd die deze regels per land bijhoudt.Cruises naar Spanje

MSC Cruises en Costa Cruises staan met smart te wachten dat zij Spaanse havens in de routes kunnen opnemen.  Zij hebben momenteel al routes klaar liggen. Ook Royal Caribbean is voornemens vanuit Barcelona te gaan varen alsook Norwegian Cruise Line.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)