Welke schepen varen in de zomer van 2022 in … Alaska?

Wil je in de zomer van 2022 een cruise maken naar Alaska en genieten van de fantastische natuur? Het zomerseizoen van 2020 niet en van 2021 deels gevaren, daarom zullen rederijen volop gaan inzetten op 2022. Wij zetten alle schepen die in de wateren van Alaska varen voor jou op een rijtje.

Wil je meer weten over de bestemming Alaska, welke dorpen en gletsjers je niet mag missen en hoe je er komt? Lees dan

12 Tips voor je Alaska Cruise

  1. Welke route kies ik?
  2. Tips voor leuke cruises
  3. Welke rederijen en cruiseschepen varen naar Alaska?

Welke route kies ik?

Wanneer je een cruise in Alaska gaat doen, zijn er must-see havens die vrijwel elk cruiseschip bezoeken. Dit zijn bestemmingen die je dus écht gezien moet hebben (klik hier voor meer info) als je gaat cruisen in dit gebied.

In onderstaande afbeeldingen zie je twee ‘reguliere’ voorbeeld routes met een aantal steden en natuurbestemmingen van Holland America Line. Dit zijn routes die de grotere cruiseschepen afleggen. Zij kiezen oftewel voor een cruise van/naar Vancouver of van/naar Seattle. Een andere optie is om een noordwaartse route (van Vancouver/Seattle naar Seward/Whittier) of zuidwaartse route te kiezen. Deze raad ik vooral aan als je ook de binnenlanden van Alaska in wilt gaan, al dan niet met een landprogramma van de rederij.

Hieronder zie je ook een route ver-weg-van-de-gebaande-paden van expeditie-cruiseschepen van UnCruise.

Met een expeditiecruiseschip bezoek je de kleinere fjorden en waterwegen. Aan boord en aan wal ligt de nadruk op flora en fauna en geniet je van dichtbij-belevingen. Je komt met je expeditieschip dus op die plekken waar de grote zeeschepen niet kunnen komen. Een rederijen zoals specialist UnCruise Adventures vaart met kleinere schepen om zoveel mogelijk mooie plekken te bezoeken. Je cruist altijd met een relatief klein gezelschap inclusief expeditiegidsen en deskundigen.

Neem voor expeditiecruisen in Alaska contact op met onze samenwerkingspartner Waterproof Cruises & Expeditions.

Tips van Miriam!

In de overzichten verderop in dit artikel zie je veel diverse cruises. De mooiste of meest bijzondere cruises vind ik:

  1. Diverse routes met Holland America Line vanuit Vancouver met dorpjes, natuur zoals de fameuze Glacier Bay! Mét erwtensoep op het dek 😉
  2. Met de Norwegian Jewel uit Vancouver (vanaf €719), een casual Alaska cruise met de Hubbard Glacier én Glacier Bay, de mooiste natuur en genoeg havens.
  3. De Zuidwaartse route van Princess Cruises van de schepen Grand Princess, Sapphire Princess, Majestic Princess. Je ziet op deze route Ketchikan, Skagway, Hubbard Glacier en Glacier Bay. Beschikbaar vanaf €521!
  4. Een expeditiecruise met de Alaska specialist UnCruise: met maximaal 88 passagiers genieten van de flora en fauna. Vanaf €2700.

Welke rederijen & cruiseschepen varen naar Alaska?

Carnival Cruise Line

De Carnival Miracle (ca. 2100 passagiers) cruist elf maal van vanuit San Francisco naar Alaska. In 11 dagen bezoek je Juneau, Skagway, Icy Strait Point en Victoria (verschillende routes!) Daarnaast bezoek je de natuur van Tracy Arm Fjord. Je bent helaas niet erg lang in Alaska omdat je twee dagen nodig hebt vanuit San Francisco naar Alaska te komen (en weer terug uiteraard). Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €753. De Carnival Freedom (ca. 2900 passagiers) maakt 8-daagse cruises vanuit Seattle. Je cruist naar de highlights Skagway, Juneau, Ketchikan en Victoria in British Colombia. Je bezoekt de natuur van Tracy Arm Fjord. Beschikbaar vanaf €728.

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart met drie schepen naar Alaska. Met de kleinste, de Celebrity Millennium, worden de oost naar west en west naar oost routes gevaren tussen Seward en Vancouver. Je bezoekt op elke route dezelfde havens:  Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point. Je ziet de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €905!

 

Met de twee grotere schepen vaart Celebrity vanuit Vancouver of Seattle:

De Celebrity Solstice cruist vanuit Seattle wekelijks vanaf 21 mei 2021 naar Ketchikan, Juneau en Victoria. Je bezoekt hierbij altijd de Dawes Glacier. Vanaf €1119.  De laatste cruise van het seizoen wijken overigens af: je gaat dan van Seattle naar Vancouver, leuk als je daarna Canada nog verder wilt ontdekken! Vanaf €1229.

De Celebrity Eclipse gaat vanuit Vancouver wekelijks naar Ketchikan, Juneau en Icy Strait Point óf Sitka. Je cruist door de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €1211.  Overigens is de laatste cruise van het seizoen op 11 september 2022 van de Celebrity Eclipse een parel: 12 dagen ipv 8 dagen vanuit Vancouver naar Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point, Sitka én Skagway, inclusief de Hubbard Glacier én Dawes Glacier. Vanaf €1718.

Meer info bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Crystal Cruises

Crystal vaart met de Crystal Serenity van juni tot augustus 2022 zes verschillende cruises in Alaska. De cruises variëren in lengte van 8-12 dagen en vertrekken vanuit Whittier en Vancouver. Vanaf €2705. (inclusief fooien en wifi, drankjes, -specialiteiten- restaurants)

Crystal is verkrijgbaar bij:

De rederij bestaat helaas niet meer.

Cunard

Cunard vaart diverse routes met de Queen Elizabeth naar Alaska. Elke cruise is verschillend en varieert in lengte van 8 tot 16 dagen en deze cruises zijn uiteraard te combineren tot nog langere cruises. Vertrekhaven van de Queen Elizabeth is Vancouver.  De cruises doen alle highlight bestemmingen aan  zoals Juneau, Ketchikan, Skagway, Haines en Sitka met gecombineerd met bijvoorbeeld Icy Strait Point en Victoria. Daarnaast bezoek je Glacier Bay en de Hubbard Glacier. Cruises zijn beschikbaar vanaf €988 (8-daagse cruise).

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel
 

Hoe is het cruisen bij Cunard? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Disney Cruise Line

De Disney Wonder keert in het zomerseizoen 2022 terug naar Alaska van mei tot en met september met 17 cruises om de adembenemende natuurlijke vergezichten, gletsjers en wilde dieren te ontdekken. Vertrekkend vanuit Vancouver, Canada, zullen de meeste van deze cruises van zeven nachten een bezoek brengen aan Dawes Glacier, Skagway, Juneau en Ketchikan. Twee van de cruises zullen Icy Strait Point aandoen in plaats van Skagway. Beschikbaar vanaf €1339 p.p.

Disney boek je bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel
 

Hoe is het cruisen bij Disney Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

 

Holland America Line

Holland America Line vaart met een enorm aantal schepen rond in Alaska. Niet voor niets is de rederij samen met Princess Cruises een prijswinnende rederij in dit gebied. In totaal zijn er 130 afvaarten beschikbaar in 2021, al dan niet met een landarrangement. Ik heb hieronder voor je de cruiseschepen ingedeeld op vertrekhaven. De rederij vaart met de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Oosterdam en Zuiderdam.

Rondtrip Seattle

De Eurodam (ca. 2100 passagiers) en Oosterdam vertrekken uit Seattle waarbij ze elk een andere route afleggen. De Eurodam doet Sitka, Ketchikan, Icy Strait Point en Victoria (British Columbia) aan. Daarnaast bezoek je de fameuze Glacier Bay. Beschikbaar vanaf €1299.

De Oosterdam (ca. 1800 passagiers) cruist een route met meer natuur. Zo ga je langs Stephens Passage en zie je de Hubbard Glacier. De stadjes Sitka, Ketchikan, Juneau en Victoria zijn de landbestemmingen. Beschikbaar vanaf €1199.

Rondtrip Vancouver

De Koningsdam en Zuiderdam varen prachtige routes vanuit Vancouver. Je gaat naar Skagway, Ketchikan en Juneau, maar vooral de natuur neemt deze cruise een grote rol op zich. Je bezoekt de Alaska Inside Passage, de prachtige Glacier Bay en Tracy Arm Fjord. Vanaf €1099.

De Koningsdam vaart aan het einde van het seizoen in september tweemaal een cruise zonder Tracy Arm Fjord. Vanaf €1149.

Van Vancouver naar Whittier – Noordwaartse route

De Noordam en de Nieuw Amsterdam varen beide vanuit Whittier naar Vancouver. De Nieuw Amsterdam en Noordam bezoeken de highlights Juneau, Ketchikan, Skagway en de prachtige natuur van Glacier Bay én College Fjord. Beschikbaar vanaf €1149.

Van Whittier naar Vancouver – Zuidwaartse route

Uiteraard varen de Noordam en Nieuw Amsterdam ook de omgekeerde route. Beide bezoeken Ketchikan, Juneau, Skagway, de natuur van Glacier Bay en Hubbard Glacier! College Fjord. Vanaf €1149.

Bekijk alle cruises bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Norwegian Cruise Line

De familievriendelijke rederij Norwegian Cruise Line vaart met liefst 4 schepen naar Alaska. De twee resortschepen Norwegian Bliss en Encore en de twee kleinere schepen Norwegian Jewel en Norwegian Sun. De Norwegian Jewel (zie foto) vaart van Seward naar Vancouver en vice versa. Je bezoekt vanuit Vancouver, Juneau, Skagway, Ketchikan en daarnaast de natuur van de Glacier Bay en Hubbard Glacier. Vanaf slechts €689.   De Zuidwaartse route vanaf Seward gaat naar Juneau, Skagway, Ketchikan en daarnaast Icy Strait Point. Je gaat de Hubbard Glacier ook zien op deze route. Vanaf €678. Vanuit Seattle vaart de Norwegian Encore liefst 25 maal richting Alaska. Dit resortschip met veel mogelijkheden vaart naar Ketchikan, Juneau, Skagway, Victoria en de prachtige Glacier Bay. Vanaf €1065. Vanuit Seattle vaart ook de Norwegian Bliss twee verschilllende routes. Je bezoekt Ketchikan, Juneau, Victoria en Icy Strait Point. Je ziet op deze routes de Dawes Glacier. Vanaf €1037. De kleinere Norwegian Sun is het schip dat routes vaart i mei en september vanuit Seattle, een 8-daagse route. Je bezoekt daarbij Ketchikan, Icy Strait Point, Juneau en Victoria. Vanaf €951.

Bekijk ze allemaal:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel
 

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Oceania Cruises

De Regatta***** vaart afwisselende routes van 8-15 dagen waarbij je voornamelijk veel havens bezoekt. De drie 8-daagse routes variëren elk. Zo kan je een rondreis doen vanuit Seattle waarbij je de populaire steden Ketchikan, Sitka, Juneau óf Wrangell oóf Icy Strait Point, en Victoria bezoekt. Vanaf €1439. Je kunt ook 9 /10/11 dagen mee vanuit Seattle waarbij je naast bovengenoemde stadjes (en anderen) ook de Hubbard Glacier bezoekt. Eenmaal gaat er een cruise van Vancouver naar Seattle. Wil je dus veel zien in één cruise, dan raad ik je deze cruises aan! Vanaf €1759 (9 dagen). Weer eens wat anders zijn de twee 12/13 daagse cruises van Los Angeles naar Seattle (en terug) met daarin naast de havens van Alaska ook een bezoek aan Astoria (Oregon), San Francisco óf Prince Rupert. Deze worden aan het begin en aan het einde van het Alaska seizoen gevaren zo half mei en eind augustus. Vanaf €2209.

Meer info bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Princess Cruises

Princess vaart met in 2022 met zes schepen rond in Alaska. Niet voor niets is Princess Cruises samen met Holland America Line een prijswinnende rederij. De rederij biedt je in totaal 162 afvaarten naar keuze met of zonder een landarrangement.

Rondtrip vanuit Seattle

De Crown Princess (3000 passagiers) maakt wekelijks cruises vanuit Seattle.  Ze bezoekt Skagway, Ketchikan en de prachtige Glacier Bay. Vanaf €638.

Rondtrip vanuit Vancouver

Princess heeft slechts een paar afvaarten van een week van/naar Vancouver. Deze bezoeken Ketchikan, Juneau, Skagway en Dawes Glacier. In september met Sapphire Princess en Discovery Princess. Vanaf €521. Tip! Rederij Holland America Line heeft wél wekelijks afvaarten vanuit Seattle.

Rondtrip San Francisco

Met de Ruby Princess heb je de mogelijkheid om 10-daagse cruises te maken vanuit San Francisco. Naar keuze met Glacier Bay óf Dawes Glacier. Vanaf €934.

Zuidwaarts – Van Whittier naar Vancouver

Drie cruiseschepen varen de routes vanaf Whittier. Princess vaart dus niet vanaf Seward, maar het dichtbijgelegen Whittier. Het gaat om de schepen Grand Princess, Sapphire Princess, Majestic Princess. Je ziet op deze route Ketchikan, Skagway, Hubbard Glacier en Glacier Bay. Beschikbaar vanaf €521.

Noordwaarts – Van Vancouver naar Whittier

Dezelfde cruiseschepen die de Zuidwaartse route doen, varen ook de Noordwaartse route. De route die gevaren wordt is vrijwel hetzelfde behalve dat de Hubbard Glacier wordt ingeruild voor College Fjord: Ketchikan, Skagway, Glacier Bay en College Fjord. Vanaf €560.

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Mariner vaart diverse 8-daagse routes vanuit Vancouver en Seward. Je bezoekt altijd Juneau, Skagway, Ketchikan en Sitka (Zuidwaartse route) en Icy Strait Point (op de Noordwaardse route). Cruises zijn beschikbaar vanaf €4439. Een 14-daagse cruise met vertrek op 5 mei 2021 vanuit San Francisco bezoekt ook Astoria, Victoria en alle bovengenoemde highlights zoals Juneau, Skagway, Ketchikan en Sitka. Vanaf €6949. Aan het einde van het seizoen vaart de Mariner een 13-daagse cruise vanaf Vancouver naar Alaska en eindigend in Los Angeles. Vanaf €6699. Cruisen bij Regent Seven Seas Cruises is all-inclusive waarbij ook de excursies bij de prijs zijn inbegrepen!

Royal Caribbean

Vanuit Seattle vertrekken de Quantum of the Seas en de Ovation of the Seas, De rederij biedt diverse 8-daagse routes aan met onder andere Sitka, Skagway, Juneau, Ketchikan, Icy Strait Point, Victoria en Dawes Glacier. Vanaf €720. De Serenade of the Seas vertrekt op 8-daagse cruises vanuit Vancouver waarbij je vele highlights bezoekt op diverse routes. Denk aan Sitka, Skagway, Juneau, Haines, Hubbard Glacier, Dawes Glacier of Tracy Arm Fjord.  Deze cruises zijn het gehele Alaska-seizoen beschikbaar vanaf €641.
De Radiance of the Seas vaart heen en weer tussen afwisselend Vancouver en Skagway, dus van oost naar west of west naar oost. Je cruist tijdens elke cruise naar Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point en bezoekt de natuur van de Hubbard Glacier. Deze cruise is beschikbaar vanaf €699.

Bekijk ze bij:

Seabourn

De Seabourn Odyssey vaart 3 diverse routes vanuit afwisselend Vancouver en verrassend, vanuit hoofdstad Juneau. De 7-daagse cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden met elkaar tot twee-weekse reizen. Doordat de Seabourn Odyssey bij veel van haar cruises niet terug hoeft naar haar starthaven in Canada, kan de het schip veel afgelegen cruisebestemmingen en fjorden in Alaska bezoeken. Zo bezoek je naast de highlight havens Haines, Icy Strait Point, Ketchikan, Sitka, Wrangell in Alaska en in British Colombia de bestemmingen Prince Rupert en Alert Bay. Interessant zijn ook de natuur van de  afgelegen Inian Islands of een scenic cruise door de Misty Fjords. Uniek! Cruises zijn beschikbaar vanaf €3999.

Captain Cruise Cruisereizen

Silversea

De Silver Muse en kleinere Silver Shadow maken van 19 mei 2022 tot en met 1 september wekelijks cruises van Seward naar Vancouver en andersom. De route is altijd hetzelfde: je bezoekt de higlights Juneau, Skagway en Ketchikan. Daarnaast zie je Sitka en bezoek je de Hubbard Glacier. De Silver Muse is een exclusief 6 sterren schip met slechts 600 passagiers. De Silver Shadow neemt maximaal 388 passagiers mee. De cruises zijn beschikbaar vanaf €4320 inclusief alles aan boord en vluchten. Wil je een unieke ervaring? Ga dan aansluitend aan het einde van het seizoen mee naar Japan. Beide schepen maken de oversteek via o.a. Kodiak Island en Dutch Harbor naar het Russische Kamtsjatka. Daarna vervolg je de reis met enkele havens in Japan. De Silver Shadow eindigt in Tokyo, 28 dagen vanaf €11880. De Silver Muse eindigt in Osaka, 21 dagen vanaf €9000. Twee zeer mooie cruises 🙂

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

UnCruise Adventures

Alaska specialist UnCruise Adventures heeft 7-, 12- en 14-daagse reizen door de mooiste gebieden van Alaska. Je kunt cruisen met een thema (natuur, gletsjers) of in bepaalde gebieden van Alaska. De schepen waarmee gevaren wordt, zijn kleine cruiseschepen met maximaal 90 passagiers. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €2700 voor 7 dagen. Zie onderstaande video voor een impressie!

Verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van mei/juni 2021.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)