Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtPersoonlijke blogVoorbereiding

Welke cruiseschepen varen in de zomer van 2023 in … Alaska?

Welke cruiseschepen varen in de zomer van 2023 in ... Alaska?

Wil je in de zomer van 2023 een cruise maken naar Alaska en genieten van de fantastische natuur? Wij zetten alle cruiseschepen die in 2023 in de wateren van Alaska varen voor jou op een rijtje.

Wil je meer weten over de bestemming Alaska, welke dorpen en gletsjers je niet mag missen en hoe je er komt? Lees dan:

12 Tips voor je Alaska Cruise

  1. Welke route kies ik?
  2. Tips voor leuke cruises
  3. Welke rederijen en cruiseschepen varen naar Alaska?

Welke route kies ik?

Wanneer je een cruise in Alaska gaat doen, zijn er must-see havens die vrijwel elk cruiseschip bezoeken. Dit zijn bestemmingen die je dus écht gezien moet hebben (klik hier voor meer info) als je gaat cruisen in dit gebied. In onderstaande afbeeldingen zie je een aantal ‘reguliere’ voorbeeld routes met dorpjes en natuurbestemmingen. Dit zijn routes die de grotere cruiseschepen afleggen. Zij kiezen oftewel voor een cruise van/naar Vancouver of van/naar Seattle. Een andere optie is om een noordwaartse route (van Vancouver/Seattle naar Seward/Whittier) of zuidwaartse route te kiezen. Deze raad ik vooral aan als je ook de binnenlanden van Alaska in wilt gaan, al dan niet met een landprogramma van de rederij. Hieronder zie je ook een route ver-weg-van-de-gebaande-paden van expeditie-cruiseschepen van UnCruise. Met een expeditiecruiseschip bezoek je de kleinere fjorden en waterwegen. Aan boord en aan wal ligt de nadruk op flora en fauna en geniet je van dichtbij-belevingen. Je komt met je expeditieschip dus op die plekken waar de grote zeeschepen niet kunnen komen. Een rederijen zoals specialist UnCruise Adventures vaart met kleinere schepen om zoveel mogelijk mooie plekken te bezoeken. Je cruist altijd met een relatief klein gezelschap inclusief expeditiegidsen en deskundigen. Neem voor expeditiecruisen in Alaska contact op met onze samenwerkingspartner Waterproof Cruises & Expeditions.

Tips van Miriam!

In de overzichten verderop in dit artikel zie je veel diverse cruises. De mooiste of meest bijzondere cruises vind ik:
  1. Diverse langere routes met Princess Cruises vanuit Vancouver met dorpjes en natuur zoals de fameuze Glacier Bay! 
  2. Met de Norwegian Sun vanuit Seattle (vanaf €1038), een casual Alaska cruise van 10 of 11 dagen met Glacier Bay, de mooiste natuur en genoeg havens. Je bezoekt Ketchikan, Juneau, Skagway, Victoria. 
  3. Een expeditiecruise met de Alaska specialist UnCruise: met maximaal 88 passagiers genieten van de flora en fauna. Vanaf €2700.

Carnival Cruise Line

De Carnival Miracle (ca. 2100 passagiers) cruist in 2023 10 maal van vanuit San Francisco naar Alaska. In 11 dagen bezoek je Juneau, Skagway, Icy Strait Point en Victoria (verschillende routes!) Daarnaast bezoek je de natuur van Tracy Arm Fjord. Je bent helaas niet erg lang in Alaska omdat je twee dagen nodig hebt vanuit San Francisco naar Alaska te komen (en weer terug uiteraard). Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €1225.

De Carnival Luminosa maakt het gehele zomerseizoen 8-daagse cruises vanuit Seattle. Je cruist naar de highlights Skagway, Juneau, Ketchikan en Victoria in British Colombia. Je bezoekt de natuur van Tracy Arm Fjord. Er zijn op enkele data wat variaties in de route met o.a. Icy Strait Point, Haines of Sitka. Je vertrekt met dit schip elke donderdag. Beschikbaar vanaf €1062.

Daarnaast vaart ook Carnival Spirit het gehele zomerseizoen vanuit Seattle, maar dan met vertrek op dinsdag. Ook op deze route bezoek je Skagway, Juneau, Ketchikan, Victoria en de Tracy Arm Fjord. Vanaf €1064.

Captain Cruise Cruisereizen

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart met drie schepen naar Alaska. Met de kleinste, de Celebrity Millennium, worden de oost naar west en west naar oost routes gevaren tussen Seward en Vancouver. Je bezoekt op elke route dezelfde havens:  Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point. Je ziet de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €764!

 

 

Met de twee grotere schepen vaart Celebrity vanuit Vancouver of Seattle:

De Celebrity Solstice cruist vanuit Seattle wekelijks naar Ketchikan, Juneau, Skagway en Victoria. Je bezoekt hierbij altijd de Dawes Glacier. Vanaf €1016.  De eerste (10 dagen!) en laatste cruises van het seizoen wijken overigens af: je gaat dan van Seattle naar Vancouver en vice versa.

De Celebrity Eclipse gaat vanuit Vancouver wekelijks (8 daagse cruise) vanaf 21 mei 2023 naar Ketchikan, Juneau en Icy Strait Point óf Sitka. Je cruist door de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf €1004.

Meer info bij:

 

 

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

Cunard

Cunard vaart diverse routes met de Queen Elizabeth naar Alaska. Elke cruise is verschillend en varieert in lengte van 8 tot 17 dagen en deze cruises zijn uiteraard te combineren tot nog langere cruises. Vertrekhaven van de Queen Elizabeth is Vancouver.  De cruises doen alle highlight bestemmingen aan  zoals Juneau, Ketchikan, Skagway, Haines en Sitka met gecombineerd met bijvoorbeeld Icy Strait Point en Victoria. Daarnaast bezoek je Glacier Bay en de Hubbard Glacier. Cruises zijn beschikbaar vanaf €1096 (8-daagse cruise).

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Captain Cruise

 

 

 

Disney Cruise Line

De Disney Wonder keert in het zomerseizoen 2023 wederom terug naar Alaska van mei tot en met september met 18 cruises om de adembenemende natuurlijke vergezichten, gletsjers en wilde dieren te ontdekken. Vertrekkend vanuit Vancouver, Canada, zullen de meeste van deze cruises van acht dagen een bezoek brengen aan Dawes Glacier, Skagway, Juneau en Ketchikan. Beschikbaar vanaf €1668 p.p.

Disney boek je bij:

CruiseOnline Cruisereizen

Holland America Line

Holland America Line vaart met een enorm aantal schepen rond in Alaska. Niet voor niets is de rederij samen met Princess Cruises een prijswinnende rederij in dit gebied. 

Ik heb hieronder voor je de cruiseschepen ingedeeld op vertrekhaven. De rederij vaart met de Eurodam, Westerdam (beiden vanuit Seattle), Volendam en Koningsdam (vanuit Vancouver) en Noordam en Nieuw Amsterdam (noord- en zuidwaards).

Rondtrip Seattle

De Eurodam (ca. 2100 passagiers) en Westerdam vertrekken uit Seattle waarbij ze elk een andere route afleggen. De Eurodam doet Juneau, Icy Strait Pint, Sitka, Ketchikan, en Victoria (British Columbia) aan. Je bezoekt de natuur van Stephens Passage en Glacier Bay. Beschikbaar vanaf €1284.

De Westerdam (ca. 1800 passagiers) cruist een route met meer natuur. Zo zie je de Hubbard Glacier en Stephens Passage. De stadjes Sitka, Ketchikan, Juneau en Victoria zijn de landbestemmingen. Beschikbaar vanaf €1234.

 

 

 

Rondtrip Vancouver

De Volendam en Koningsdam varen 1-weekse routes vanuit Vancouver. Je gaat naar Skagway, Ketchikan, Juneau en Icy Strait Point, en de prachtige Glacier Bay. Je bezoekt ook de Alaska Inside Passage op de heenweg en de terugweg. Vanaf €1234.

Van Vancouver naar Whittier – Noordwaartse route

De Noordam en Nieuw Amsterdam varen beide vanuit Whittier naar Vancouver. De Nieuw Amsterdam en Noordam bezoeken de highlights Juneau, Ketchikan, Skagway, Icy Strait Point en de prachtige natuur van de Hubbard Glacier. Beschikbaar vanaf €1234.

Van Whittier naar Vancouver – Zuidwaartse route

Uiteraard varen de Noordam en Nieuw Amsterdam ook de omgekeerde route. Beide bezoeken Ketchikan, Juneau, Skagway, Icy Strait Point en de natuur in College Fjord  (update:) Hubbard Glacier en Glacier Bay.  Vanaf €1134.

Bekijk alle cruises bij:

 

 

ANWBCaptain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Norwegian Cruise Line

De familievriendelijke rederij Norwegian Cruise Line vaart met liefst 4 schepen naar Alaska. De twee resortschepen Norwegian Bliss en Encore en de twee kleinere schepen Norwegian Jewel en Norwegian Sun.

Vanuit Vancouver en Seward

De Norwegian Spirit en Norwegian Jewel varen van Seward naar Vancouver en vice versa.

Je bezoekt met Norwegian Spirit vanuit Vancouver, Icy Strait Point, Juneau, Skagway en zeer verrassend de Keystone Canyon bij Valdez. Je bezoekt daarnaast de natuur van de Hubbard Glacier. Vanaf slechts €670!   De zuidwaartse route vanaf Seward gaat in plaats van Icy Strait Point naar Ketchikan, en ook naar Juneau, Skagway en Keystone Canyon.  Je gaat ook naar de Hubbard Glacier op deze route. Vanaf €740!.

Vanuit Vancouver bezoekt Norwegian Jewel Glacier Bay en Hubbard Glacier en bovendien ook Ketchikan, Juneau en Skagway. Je keert na 1 week weer terug naar Vancouver. Een prachtroute volgens ons! Vanaf €653.

De cruise van de Norwegian Jewel naar Japan (vertrek op 3 oktober 2023) is een unieke 16-daagse cruise waarbij je naast enkele bestemmingen in Alaska ook Japan bezoekt! Vanaf €1654.

Vanuit Seattle

Vanuit Seattle vaart de Norwegian Sun richting Alaska. De bijvoorbeeld 10 en 11-daagse routes bezoeken Ketchikan, Juneau, Skagway, Victoria en de prachtige Glacier Bay. Vanaf €1038. Het schip maakt van alle NCL schepen in deze regio meer de verkenningscruises.

Ook gaat de Norwegian Bliss op 1-weekse cruises vanuit Seattle naar Juneau, Skagway en Ketchikan. De parel van deze route is het bezoek aan Glacier Bay! Vanaf €809.

Let op! De Norwegian Bliss gaat vaker in het seizoen ook op 1 weekse cruise naar de Endicot Arm Fjord en de Dawes Glacier. Daarnaast zie je ook Juneau, Icy Srait Point, Ketchikan en Victoria. Vanaf €957.

De Norwegian Encore bezoekt vanuit Seattle ook Glacier Bay, en daarnaast Juneau, Skagway, Ketchikan en Victoria. Vanaf €946.

Bekijk ze allemaal:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Oceania Cruises

De Regatta***** vaart afwisselende routes van 8-12 dagen waarbij je voornamelijk veel havens bezoekt. De vier 8-daagse routes variëren elk. Zo kan je een rondreis doen vanuit Seattle waarbij je een selectie van de populaire stadjes Sitka, Juneau, Wrangell en altijd Ketchikan + Victoria bezoekt. Vanaf €2099.

Je kunt ook langer mee, 11 of 12 dagen mee vanuit Seattle waarbij je naast bovengenoemde stadjes (en anderen) ook de Hubbard Glacier bezoekt. Zeer bijzonder is dat de Regatta het dorpje Klawock bezoekt, uniek. Wil je dus veel zien in één cruise, dan raad ik je deze cruises aan! Vanaf €2979.

Vanuit Vancouver vaart de rederij slechts twee maal: de Regatta vertrekt op 30 mei (terugkeer in Seattle) en op 7 september (terugkeer in Los Angeles)voor twee reizen.

Meer info bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Princess Cruises

Princess vaart met in 2023 met zeven schepen rond in Alaska. Niet voor niets is Princess Cruises samen met Holland America Line een prijswinnende rederij. De rederij biedt je afvaarten naar keuze met of zonder een landarrangement.

Rondtrip vanuit Seattle

De Royal Princess en Discovery Princess varen wekelijks vanaf mei naar Alaska. Beide bezoeken Juneau, Skagway, Ketchikan en Victoria. De Royal Princess bezoekt daarbij Glacier Bay, terwijl de Discovery Princess Endicott Arm en Dawes Glacier meepakt. Vanaf €779.

Rondtrip vanuit Vancouver

De Crown Princess maakt wat langere 10- en 11-daagse reizen. Erg mooi met Sitka, Icy Strait Point, Skagway, Juneau en Ketchikan. Je bezoekt daarbij de Hubbard Glacier. Vanaf €711. Er zijn enkele kortere 8-daagse reizen beschikbaar, maar je ziet dat Princess zich voor 8-daagse cruises vooral richt op Seattle.

Rondtrip San Francisco

Met de Ruby Princess heb je de mogelijkheid om de gehele zomer 10-daagse cruises te maken vanuit San Francisco. Naar keuze met Glacier Bay óf Dawes Glacier. Vanaf €949.

Zuidwaarts of noordwaarts – Van Whittier naar Vancouver

Drie cruiseschepen varen de routes vanaf Whittier. Princess vaart dus niet vanaf Seward, maar het dichtbijgelegen Whittier. Het gaat om de schepen Grand Princess, Majestic Princess en Sapphire Princess. Je ziet op de Noordwaartse route Juneau, Ketchikan, Skagway, College Fjord en Glacier Bay!  Beschikbaar vanaf €455. Bij de zuidwaartse route, dus naar Vancouver, bezoek je Glacier Bay en de Hubbard Glacier. Vanaf €521. Een aanrader!

Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Regent Seven Seas Cruises

De Seven Seas Explorer vaart diverse 8-daagse routes vanuit Vancouver en Seward. Je bezoekt altijd Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point (vanuit Vancouver) en Sitka (vanuit Seward). Daarnaast bezoek je op beide routes altijd Hubbard Glacier. Cruises zijn beschikbaar vanaf €5039. Cruisen bij Regent Seven Seas Cruises is all-inclusive waarbij ook de excursies bij de prijs zijn inbegrepen!

Bekijk deze ultraluxe cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Royal Caribbean

Vanuit Seattle vertrekken de Quantum of the Seas en de Ovation of the Seas, De rederij biedt diverse 8-daagse routes aan met onder andere een combinatie van Sitka, Skagway, Juneau, Ketchikan, Icy Strait Point, Victoria en Dawes Glacier. Vanaf €720. De Serenade of the Seas vertrekt op 8-daagse cruises vanuit Vancouver waarbij je vele highlights bezoekt op diverse routes. Denk aan Sitka, Skagway, Juneau, Haines, Hubbard Glacier, Dawes Glacier of Tracy Arm Fjord.  Deze cruises zijn het gehele Alaska-seizoen beschikbaar vanaf €641.
De Radiance of the Seas vaart heen en weer tussen afwisselend Vancouver en Skagway, dus van oost naar west of west naar oost. Je cruist tijdens elke cruise naar Juneau, Skagway, Ketchikan en Icy Strait Point en bezoekt de natuur van de Hubbard Glacier. Deze cruise is beschikbaar vanaf €699.

Bekijk ze bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Seabourn

De Seabourn Odyssey vaart diverse routes vanuit afwisselend Vancouver en verrassend, vanuit hoofdstad Juneau. De 7-daagse cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden met elkaar tot twee-weekse reizen. Doordat de Seabourn Odyssey bij veel van haar cruises niet terug hoeft naar haar starthaven in Canada, kan de het schip veel afgelegen cruisebestemmingen en fjorden in Alaska bezoeken.

Zo bezoek je naast de highlight havens Haines, Icy Strait Point, Ketchikan, Sitka, Wrangell in Alaska en in British Colombia de bestemmingen Prince Rupert en Alert Bay. Interessant zijn ook de natuur van de  afgelegen Inian Islands of een scenic cruise door de Misty Fjords. Uniek! Cruises zijn beschikbaar vanaf €3499.

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Silversea

De Silver Muse (596 gasten) en kleinere Silver Whisper (392) maken van 11 mei 2023 tot en met half september wekelijks cruises van Seward naar Vancouver en andersom. De routes variëren soms maar bijvoorbeeld de  higlights Juneau, Haines, Wrangell, Sitka en de Hubbard Glacier. De route vanuit Vancouver naar Seward bezoekt Skagway, Ketchikan, Icy Strait Point en Valdez. Al vanaf €2850! n

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company – Nieuw!

UnCruise Adventures

Alaska specialist UnCruise Adventures heeft 7-, 12- en 14-daagse reizen door de mooiste gebieden van Alaska. Je kunt cruisen met een thema (natuur, gletsjers) of in bepaalde gebieden van Alaska. De schepen waarmee gevaren wordt, zijn kleine cruiseschepen met maximaal 90 passagiers. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €2995 voor 7 dagen. Zie onderstaande video voor een impressie!

Verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

Prijzen vermeld in dit artikel zijn van oktober 2022.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger