Cruiseschepen weer welkom in Denemarken

Denemarken heeft bekendgemaakt dat vanaf zaterdag 26 juni gevaccineerde cruisepassagiers zonder verdere beperkingen aan wal mogen. De eis van de Deense autoriteiten is dat alle passagiers aan boord zijn ingeënt met een door de EMA goedgekeurd vaccin.

De heropening betekent dat turnarounds weer mogelijk zijn in Kopenhagen. Daarnaast zijn alle 12 havens in het Scandinavische land vanaf 26 juni gereed om transitcalls te ontvangen, zowel van de top van Denemarken in Skagen tot de haven van Rønne op het eiland Bornholm.

“We kijken er naar uit om eindelijk weer cruisereizigers in Denemarken te mogen verwelkomen. Het wachten heeft ongelooflijk lang geduurd en helaas is het grootste deel van het cruiseseizoen 2021 al voorbij. We hadden gehoopt dat niet-gevaccineerde cruisepassagiers ook welkom waren in Denemarken, aangezien slechts een op de vier in de EU is gevaccineerd, maar de autoriteiten kozen voor een zeer voorzichtige herstart. Hopelijk duurt het niet te lang voordat we ook niet-gevaccineerde cruisepassagiers kunnen verwelkomen in Denemarken”, zegt Claus Bødker, directeur van CruiseCopenhagen.

Bemanningsleden mogen nog niet aan wal, tenzij ook zij zijn ingeënt. Ze kunnen echter wel in- en uitschepen in Denemarken. Ze moeten voor, tijdens en na de cruise worden getest.

Kijk hier voor alle cruises naar Denemarken:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!