Hurtigruten gaat cruises aanbieden naar de Galapagos Eilanden

Hurtigruten Expeditions gaat vanaf begin 2022 het hele jaar door cruises aanbieden naar de Galapagos Eilanden. De Noorse cruisemaatschappij zet hiervoor het schip MS Santa Cruz II in die plek biedt aan 90 passagiers. Hurtigruten Expeditions is een samenwerking aangegaan met het in Ecuador gevestigde Metropolitan Touring. Zij hebben 70 jaar ervaring met expeditiecruises in de Galapagos. De start van het Galapagos-programma staat gepland voor 5 januari 2022.

Daniel Skjeldam, CEO van de Hurtigruten Group: “We zijn enorm enthousiast om ons aanbod in Zuid-Amerika uit te breiden naar een van de meest spectaculaire bestemmingen ter wereld. We zien een duidelijke trend van reizigers die op zoek zijn naar werkelijk unieke en betekenisvolle reiservaringen, met een sterke toename van de vraag naar het type kleine schepen die we aanbieden. De pandemie heeft deze ontwikkeling drastisch vooruit geholpen.”

De MS Santa Cruz II zal dit jaar een flinke renovatie ondergaan. Daarbij worden o.a. alle hutten en suites, de explorerslounge, restaurant, bar en andere openbare ruimtes onder handen genomen. Daarnaast zal, net als op andere schepen van Hurtigruten Expeditions, de Science Corner een plek krijgen. Dat is een ruimte aan boord waar passagiers en het expeditieteam zich verder kunnen verdiepen in de flora en fauna van de omgeving.

De reizen die Hurtigruten Expeditions in de Galapagos Eilanden aanbiedt duren 9 dagen. Daarvan worden 6 dagen doorgebracht aan boord van het MS Santa Cruz II en 2 dagen aan land in Quito voor en na de cruise. Passagiers kunnen ook kiezen voor een 4-daagse pre-cruise trip naar Machu Picchu.

Interesse in een cruise met Hurtigruten? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions BBI Captain Cruise Nordic

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!