Carnival Cruise Line breidt vloot uit met twee extra schepen tegen 2023

Carnival Cruise Line heeft woensdag plannen aangekondigd dat zij haar vloot tegen 2023 met twee extra schepen uit breidt. Het gaat om een nieuwbouwschip uit de Excel-klasse dat oorspronkelijk was ingepland voor zusterrederij AIDA Cruises. Dit schip wordt eind 2023 opgeleverd. Ook neemt de rederij de Costa Magica over van de andere zustermaatschappij Costa Cruises. Dit laatste schip zal eerst in droogdok gaan en een uitgebreide metamorfose krijgen. Het schip dat een nieuwe naam krijgt wordt medio 2022 aan de vloot toegevoegd.

Deze twee schepen vormen een aanvulling op de huidige groei in capaciteit, met haar al nieuwe Mardi Gras en Carnival Celebration. De Mardi Gras, het eerste Excel-klasse schip dat volledig opereert op vloeibaar aardgas (LNG), gaat vanaf 31 juli varen vanuit Port Canaveral. Haar zusterschip, Carnival Celebration, zal eind 2022 worden opgeleverd en Miami als thuishaven krijgen, als onderdeel van de festiviteiten ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Carnaval. Door deze vier schepen groeit de Carnival-vloot naar 27 schepen.

“We zijn enthousiast over deze toevoegingen aan onze vloot, die de sterke positie weerspiegelen die Carnival in de Verenigde Staten heeft opgebouwd, de vraag die we blijven zien voor cruisevakanties en de algemene plannen van Carnival Corporation om de capaciteit en groei te optimaliseren in belangrijke markten”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Terwijl onze directe focus ligt op onze herstart deze zomer, is dit nog een reden voor opwinding bij Carnival, en we zullen zeer binnenkort meer gedetailleerde plannen aankondigen over thuishavens, routes en scheepsnamen.”

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!