Cruisereiziger
Verkoop/koop

AIDA neemt snel afscheid van AIDAcara

AIDA Cruises maakte vandaag bekend dat zij afscheid neemt van haar oudste schip in de vloot uit 1996, de AIDAcara. Door uitbreiding van de vloot met de AIDAcosma dit najaar, herstructureert de rederij haar vloot. Daarbij kijkt AIDA met name naar haar duurzaamheidsdoelstellingen. Daarom heeft AIDA Cruises besloten om de komende weken de AIDAcara na 25 jaar dienst aan haar nog onbekende nieuwe eigenaar over te dragen.

Het succesverhaal van AIDA Cruises begon op 7 juni 1996 met de doop van het dit eerste AIDA-schip, de AIDAcara. Met het concept van het clubschip luidde het bedrijf een kwart eeuw geleden een nieuw tijdperk in. Vandaag is AIDA Cruises de marktleider voor cruises in Duitsland.

Voor het einde van dit jaar zal AIDA Cruises haar succesvolle groeipad voortzetten. Dat doet zij met de ingebruikname van AIDAcosma, dat wordt geëxploiteerd met vloeibaar aardgas (LNG) met lage emissie. De rederij wil met deze nieuwe mijlpaal op weg naar emissie-neutrale cruises in 2040. De AIDAcosma is de tweede LNG-nieuwbouw voor AIDA Cruises. Zij is één van de in totaal negen cruiseschepen die door de scheepswerven van Meyer gebouwd zijn voor verschillende merken van Carnival Corporation.

3e LNG schip naar Amerika

Helaas zal het 3e LNG schip van AIDA (verwacht in 2023) niet voor AIDA gaan cruisen maar voor Carnival Cruise Line. Als onderdeel van haar vlootvernieuwingsprogramma heeft Carnival Cruise Line vorig jaar vier cruiseschepen verkocht. Om verdere groei op de Amerikaanse markt veilig te stellen zal Carnival Cruise Line het oorspronkelijk voor AIDA Cruises gereserveerde schip overnemen. Carnival Cruise Line neemt ook in 2023 de Costa Magica van Costa Cruises op in haar vloot. Wel krijgt dit schip eerst een restyling.

Overname

De reizen die momenteel gepland zijn met AIDAcara, nemen andere schepen in de AIDA-vloot over. De AIDAcara zou komende winter een grote Aziatische reis maken vanuit Europa via Dubai naar Singapore. Vanaf daar zou het schip tot eind maart naar diverse Aziatische bestemmingen varen. De rederij informeert getroffen gasten zo snel mogelijk over verdere details.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)