AIDAcosma laat zich voor de eerste keer zien

Zaterdagochtend heeft het nieuwste cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAcosma, succesvol het overdekte bouwdok II (hal 6) van Meyer Werft in Papenburg verlaten. Het 337 meter lange cruiseschip meerde vervolgens af aan de uitrustingspier van de werfhaven. Na de manoeuvre van het zusterschip van de AIDAnova, hijst de werf de masten en schoorsteen met een kraan op het schip. Daarna werken de bouwers het interieur van het schip uit de Helios-klasse af. Aansluitend zal het schip beginnen aan haar Eemstocht voor haar eerste technische en nautische testen.

Aan boord van de AIDAcosma worden emissiearme LNG-motoren van Caterpillar/MaK, die voldoen aan de strengste milieueisen, ingezet. Bij het ontwikkelen en ontwerpen van deze scheepsklasse lag de focus op energie-efficiëntie. Warmteterugwinning, innovatieve elektromotoren, LED-verlichting, scheepsautomatisering en beglazing met focus op energie-efficiëntie, geoptimaliseerde en biocidevrije onderwaterverven om weerstand te verminderen, gewichtsoptimalisatie in de materiaalkeuze en vele andere onderwerpen werden met prioriteit behandeld bij planning en constructie.

Foto’s: Meyer Werft

Wil jij cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!