MSC Cruises met Fincantieri in zee voor bouw nieuwe cruiseterminal in Miami

Afgelopen week hebben de cruisedivisie van MSC Group en Fincantieri de ondertekening aangekondigd van een contract voor de bouw door Fincantieri Infrastructure Florida van een nieuwe mega cruiseterminal in PortMiami. Met de bouw van de nieuwe terminal is een investering gemoeid van ongeveer 350 miljoen euro. Het gebouw wordt zo ontworpen dat het 3 cruiseschepen van de nieuwste generatie tegelijkertijd kan ontvangen, met dagelijks tot 36.000 reizigers. De terminal, ontworpen door het wereldwijde architectenbureau Arquitectonica, wordt naar verwachting in december 2023 opgeleverd.

De nieuwe terminal zal plaats bieden aan de grootste en meest milieuvriendelijke cruiseschepen van de rederij, waaronder het nieuwste vlaggenschip MSC Seashore. Dat schip nadert momenteel haar voltooiing op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone. Het zal gaan varen vanuit Miami wanneer ze later dit jaar in dienst komt. Dat geldt ook voor de toekomstige LNG-aangedreven World Class-schepen van de cruisemaatschappij.

In overeenstemming met de plannen van PortMiami om connectiviteit met walstroom mogelijk te maken, zullen de schepen van het bedrijf die daar worden ingezet klaar zijn om op hun ligplaats aan te sluiten op het lokale elektriciteitsnet.

Naast moderne faciliteiten voor passagiers beschikt het nieuwe terminalgebouw over kantoorruimtes, een parkeergarage met meerdere verdiepingen voor minimaal 2.400 voertuigen en een nieuwe wegverbinding. Volgens de voorwaarden van het project zal de rederij twee nieuwe dokken van in totaal 750 meter bouwen. De Miami-Dade County zal ook een derde ligplaats bouwen. Het project voorziet ook in de aanleg van een nieuwe infrastructuur aan de kade, inclusief watervoorzieningsstations en vier dekken voor passagiers om in te schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!