Cruisereiziger
Uitdokken

Aftermovie: Nieuwste cruiseschip AIDA Cruises verlaat bouwdok

AIDA Cruises vierde afgelopen weekend een bijzondere mijlpaal voor haar toekomstig nieuwste cruiseschip in de vloot, AIDAcosma. Het tweede schip in de Helios-klasse dokte zaterdag uit het bouwdok van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. Het zusterschip van de AIDAnova werd vervolgens vastgemaakt aan de uitrustingspier. Daar worden de masten en schoorstenen met een kraan op het 337 meter lange cruiseschip gehesen en gemonteerd. In de tussentijd wordt er hard gewerkt om het interieur te voltooien. Naar verwachting vindt in oktober de Eemstocht plaats. Daarna volgen technische en nautische testen. De overdracht van het LNG-schip staat gepland in december.

Zie onderstaande video’s voor beelden van het uitdokken van de AIDAcosma:

Foto: AIDA Cruises

Wil jij snel weer cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!