Serenade of the Seas opent eerste cruiseseizoen in Alaska sinds 2019

Royal Caribbean International is de eerste cruisemaatschappij die sinds september 2019 weer met passagiers vaart naar Alaska. Maandag begon de Serenade of the Seas aan de eerste van een serie van 8-daagse cruises vanuit Seattle naar ‘The Last Frontier’.

De comeback is een belangrijk moment voor de cruise-industrie, het lokale personeel, regionale leveranciers en de gemeenschappen van Alaska die aanzienlijk werden beïnvloed door de afwezigheid van het cruisetoerisme, dat normaal gesproken meer dan 60% van de bezoekers van de staat vertegenwoordigt en meer dan $ 3 miljard genereert voor haar economie elk jaar. 97% procent van de aanwezigen aan boord op Serenade is volledig gevaccineerd.

Serenade of the Seas zet koers naar Juneau, Sitka, Ketchikan en Icy Strait Point, Alaska, evenals de Endicott Arm-fjord en Dawes-gletsjer. Het schip wordt vanaf 13 augustus vergezeld door Ovation of the Seas in Seattle. Ook de Ovation of the Seas gaat 8-daagse cruises varen naar Skagway, Sitka en Juneau, Alaska en door de beroemde Inside Passage. De rederij heeft onlangs het seizoen van Ovation in Alaska verlengd tot oktober met vier extra afvaarten.

“Cruisen in Alaska is eindelijk terug en we zijn verheugd om de eerste te zijn die terugkeert. Alaska is een van de meest populaire bestemmingen onder onze gasten, vooral gezinnen met jonge kinderen – kinderen die niet in aanmerking komen voor het coronavaccin”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “We zijn dankbaar voor de steun van onze partners en andere overheids- en gezondheidsautoriteiten. Dit is een terugkeer die door velen aanzienlijk wordt gevoeld, inclusief degenen wiens gemeenschappen afhankelijk zijn van cruisetoerisme.”

Cruises met Royal Caribbean International zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!