Canada heft verbod op cruiseschepen op per 1 november 2021

Canada heft het verbod op cruiseschepen per 1 november 2021 op. Dat heeft de minister van Transport, Omar Alghabra, via een verklaring laten weten. Het verbod is dan niet langer van kracht voor rederijen die in staat zijn om volledig te voldoen aan de eisen van de volksgezondheid.

“Aangezien de Canadezen hun deel hebben gedaan om de verspreiding van COVID-19 te verminderen, blijft onze regering hard werken om onze economie veilig opnieuw op te starten en beter op te bouwen. We verwelkomen cruiseschepen – een belangrijk onderdeel van onze toeristische sector – terug in de Canadese wateren voor het seizoen 2022″, aldus Alghabra.

Volgens ‘Transport Canada’ blijven ze samenwerken met de Public Health Agency of Canada, andere overheidsinstanties, de regering van de Verenigde Staten, belanghebbenden in de transportsector, inheemse volkeren en Arctische gemeenschappen om ervoor te zorgen dat de Canadezen en het Canadese transportsysteem veilig blijven.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!