Cruisereiziger
Eten en drinken

Oceania Cruises onthult restaurants aan boord van nieuwste cruiseschip

Oceania Cruises heeft de eetgelegenheden onthuld aan boord van haar nieuwste schip, Vista, dat begin 2023 debuteert. Vista zal in totaal 12 culinaire locaties huisvesten, die variëren van informeel tot extravagant. Daarvan zijn er vier gloednieuw en exclusief voor Vista.

Ember is één van de nieuwe restaurants voor Oceania Cruises. Ember is geopend voor lunch en diner en heeft Amerikaanse gerechten zoals gestoofde korte ribben op polenta, gegrilde zwaardvis met asperges, krabkoekjes met pittige aioli en een cobb-salade met gerookte kip op het menu.

Ook Aquamar Kitchen maakt haar debuut. Het belooft diverse wellness-keuzes aan te gaan bieden. Tot de opties voor het ontbijt behoren koudgeperste rauwe sappen en smoothies, zelfgemaakte granola’s en avocadotoasts, biologische power bowls en ontbijtwraps. Voor de lunch zijn er onder meer langzaam geroosterde biologische zalm met quinoa tabouleh en citroentahini of geelvintaco’s met witte koolsla.

De Grand Dining Room wordt door de rederij ook wel de ‘grand dame van de culinaire wereld van Oceania Cruises’ genoemd. In een meer ontspanning omgeving kan er worden genoten van een groot aantal continentale gerechten. Er worden ook nieuwe gerechten van o.a. chef-kok Jacques Pépin geserveerd. De menu’s wisselen dagelijks met keuze uit minimaal 10 appetizers, soepen en salades en 10 voorgerechten.

Polo Grill is een klassieke steakhouse met diverse rundvleesgerechten met 28-dagen dry-aged gecertificeerde Black Angus USDA Prime. Liever geen vlees, dan zijn er ook visgerechten zoals gegrilde zwaardvis en hele Maine kreeftgratinée beschikbaar.

Toscana is volgens Oceania Cruises een evolutie van de Toscaanse keuken in een echte Italiaanse setting van Chianina-leer, handgeblazen Venetiaans glas en Carrara-marmer. Veel van de recepten zijn voortgekomen uit familietradities van generatie op generatie en zijn ontstaan bij de moeders en grootmoeders van het eigen Italiaanse culinaire personeel. Voorbeelden zijn octopuscarpaccio met champagnevinaigrette, timbaal van artisjok en Parmezaanse kaas met zwarte truffelsaus, handgerolde gnocchi met pesto, risotto met kreeftmedaillons en sjalotten, zeebaarsfilet met Sorrento citroen, chardonnay en kappertjes.

Red Ginger heeft Pan-Aziatische gerechten op het menu, variërend van pittige geroosterde eend en watermeloen met cashewnoten, munt en Thaise basilicum tot Maleisische runderpenang met kokosrijst en paratha roti, of Thaise groentecurry met zoete aardappelen, aubergine, champignons en basilicum in groene currysaus.

In het Terrace Café kan je terecht voor het ontbijt, lunch en diner in een informele setting. Het beschikt over een gevarieerd menu met warme en koude specialiteiten die dagelijks veranderen naast Chef’s Market Dinners met lokaal geïnspireerde specialiteiten uit de aanloophavens.

Waves Grill is de plek voor een makkelijke snack of maaltijd tijdens de lunch of laat in de middag. Het is gelegen op een steenworp afstand van het zwembad en het Terrace Café. Er zijn o.a. hamburgers, sandwiches, verse salades en handgesneden frietjes verkrijgbaar met als toetje een sortbet, ijscoupe of milkshake.

In het Culinary Center kunnen passagiers terecht voor kookdemonstraties. In de nieuwe Culinary Center Dining Room met uitzicht op zee worden diners voor groepen en eet- en wijnproeverijen georganiseerd.

In Priveé worden in een intieme setting besloten diners georganiseerd voor maximaal 10 gasten. De koffiebar Barista’s biedt het mooiste uitzicht (270 graden) op zee. Koffieliefhebbers komen aan hun trekken met gratis illy® espresso’s, cappuccino’s en lattes, bereid door meesterbarista’s, met heerlijke gebakjes, finger sandwiches en zelfgemaakte biscotti. Op een steenworp afstand is de nieuwe Bakery, met vers gebakken Franse en Italiaanse lekkernijen zoals een chocolade-amandelcroissant of zoete bombolini. 

Wil jij weer cruisen met Oceania Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger