Cruisereiziger
Ongeval

Man overboord van MS Europa bij Texel

Rond half 3 kwam van het MS Europa (archieffoto) van Hapag Lloyd Cruises de melding dat er mogelijk een persoon overboord zou zijn gevallen. De KNRM startte direct een zoekactie op met reddingsboten van Texel, Vlieland en Terschelling. Ook de Kustwacht zette groot materieel in met de sleepboot, helikopter en hun vliegtuig.

Omdat eerst niet zeker was of het daadwerkelijk wel om een passagier ging, zocht men aan boord ook. Het bleek om een 80-jarige passagier te gaan. Op moment van de val waren er golven van 4 meter hoog en harde wind.

De KNRM en kustwacht besloten om de zoektocht rond kwart voor 7 te staken.

De Europa is één van ‘s werelds best gewaardeerde cruiseschepen en vertrok zondagavond vanuit Hamburg voor een cruise naar Antwerpen, St. Malo en Bordeaux.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger