Holland America Line vaart weer in Europa met Eurodam

Sinds zondag vaart Holland America Line weer in Europa. De Eurodam vertrok voor de eerste keer sinds de cruisestop vanwege de coronapandemie vanuit haar nieuwe thuishaven Piraeus (nabij Athene) voor een cruise naar de Griekse Eilanden en Montenegro.

De eerste passagiers kregen op de pier van kapitein Smit en zijn bemanning een warm onthaal met o.a. applaus en een groot ‘Welcome Home’ spandoek. Om de herstart en inscheping te vieren mocht gast Anne Marie symbolisch een lint doorknippen.

Aan het begin van de avond vertrok de Eurodam voor haar 8-daagse cruise. Bij het vertrek dinsdag op Corfu werd de Eurodam uitgezwaaid door de bemanning van de Volendam en Zaandam. Beide schepen liggen er aangemeerd in afwachting tot zij weer kunnen herstarten.

De Eurodam is het tweede schip in de vloot van Holland America Line dat weer actief is. De Nieuw Amsterdam startte eind vorige maand vanuit Seattle met cruises naar Alaska.

Foto: Holland America Line

Kan jij niet wachten om weer te cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!