Herstart Volendam op 1 mei 2022 vanuit Rotterdam

Holland America Line heeft de herstartdatum bekendgemaakt van de cruiseschepen Volendam en Zaandam. Beide schepen komen in mei 2022 weer in de vaart. Ze zullen zich dan aansluiten bij Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam die inmiddels weer in de vaart zijn danwel waarvan het plan is om tegen november 2021 weer te gaan varen.

De Volendam zal bij haar terugkeer Noord-Europa gaan verkennen terwijl de Zaandam koers zet naar de regio Canada/New England. Deze nieuwe data betekenen dat de Grand World Voyage en Grand South America & Antarctica Voyage in 2022 niet door zullen gaan. In 2023 zullen deze cruises worden hervat.

“We zijn ijverig aan het plannen en voorbereiden om onze schepen weer in de vaart te krijgen. Na een uiterst succesvolle herstart in Alaska en Europa zijn we verheugd dat we de data hebben wanneer de Volendam en Zaandam hun cruiseactiviteiten weer zullen oppakken”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De teamleden op onze schepen die weer varen hebben gedeeld wat een positieve ervaring het is geweest om gasten weer aan boord te verwelkomen. We kijken uit naar volgend voorjaar, wanneer nog meer enthousiaste reizigers weer met ons kunnen cruisen.”

Volendam en Zaandam keren in mei 2022 terug

Wanneer Volendam op 1 mei terugkeert biedt het schip langere routes aan, variërend van 14 tot 35 dagen naar de Oostzee, Noorwegen tot de Noordkaap en Spitsbergen, de Britse eilanden en IJsland, allemaal retour vanuit Rotterdam. Het schip vaart ook langs het Iberisch schiereiland naar de Middellandse Zee en naar Egypte en Israël.

Zaandam start op 12 mei in de regio Canada/New England, met een cruise van Fort Lauderdale, Florida, naar Boston, Massachusetts, gevolgd door routes tussen Boston en Montreal, Quebec, Canada. Het schip zal in juli de populaire 35-daagse Voyage of the Vikings cruise aanbieden, die retour vaart van Boston naar Canada, Groenland, IJsland, Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Grand Voyages hervat in 2023

De eerstvolgende Grand World Voyage vertrekt op 3 januari 2023. Het wordt de eerste keer dat de Zuiderdam deze 128-daagse wereldcruise zal varen. Passagiers op de werelcruise kunnen daardoor voor het eerst een veranda-hut boeken. Op 3 januari 2023 begint ook de Volendam aan haar 74-daagse Grand South America & Antarctica Voyage.

Passagiers die hadden geboekt voor de 2022 Grand South America & Antarctica Voyage worden automatisch verplaatst naar de 2023 cruise aan boord van Volendam. Passagiers op de Grand World Voyage 2022 aan boord van Zaandam worden automatisch verplaatst naar de Grand World Voyage 2023 aan boord van de Zuiderdam.

Hoogtepunten Grand World Voyage 2023 — Zuiderdam

  • 128 dagen. Vertrek op 3 januari 2023, retour vanuit Fort Lauderdale;
  • Oversteek van de Stille Zuidzee naar Nieuw-Zeeland en Australië, daarna langs de westkust van Afrika op weg naar Noord-Europa;
  • 61 havens in totaal in 30 landen, waaronder acht overnachtingen in havens;
  • 15 bestemmingen op het Afrikaanse continent met mogelijkheden voor safari’s.

Hoogtepunten Grand South America & Antarctica in 2023 — Volendam

  • 74 dagen. Vertrek op 3 januari 2023, retour vanuit Fort Lauderdale;
  • 34 havens in totaal in 16 landen, waaronder vijf overnachtingen in havens;
  • Passage van het Panamakanaal bij daglicht en mogelijkheden om Machu Picchu, de Galapagos-eilanden, Patagonië en de Iguazu-watervallen te bezoeken;
  • Vier dagen spectaculaire ‘scenic cruising’ in de ijslandschappen van Antarctica;
  • 11 bestemmingen in Brazilië en een reis langs de Amazone naar Manaus.

Koningsdam vaart naar Hawaii, Tahiti en Marquesas in 2023

Doordat de Zuiderdam de Grand World Voyage vaart zal de Koningsdam in 2023 de langere, exotische vaarroutes van dat schip overnemen. Koningsdam’s 25-daagse Mexican Riviera & Circle Hawaii Collectors’ Voyage start op 7 januari 2023 in plaats van 31 januari 2023 voor 24 dagen. In februari biedt het grotere Pinnacle Class-schip de exotische 35-daagse rondreis door Hawaï, Tahiti en Marquesas vanuit San Diego aan. Alle passagiers die deze cruise reeds hebben geboekt op Zuiderdam worden verplaatst naar de Koningsdam.

De cruises naar het Panamakanaal van Zuiderdam in januari en april 2023 worden overgenomen door Zaandam. Ook de 10-daagse cruise naar Mexico en de Zee van Cortez.

Wil jij in 2022 met de Volendam varen vanuit Rotterdam? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!