Holland America Line’s Rotterdam op weg naar Nederland

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, heeft dinsdag aan het einde van de middag vanuit het Italiaanse Trieste koers gezet naar Nederland. Het derde schip in de Pinnacle klasse wordt op vrijdag 10 september verwacht in IJmuiden voor een technische stop. Zo’n 600 personeelsleden zullen aan boord komen die zich gaan voorbereiden voor de eerste gasten. Ook zal het schip bevoorraad gaan worden. Naar verwachting zal het schip daarna voor anker gaan voor de kust van Nederland voordat het op 15 oktober in Rotterdam wordt verwacht.

Het 11e schip in de vloot van Holland America Line werd op 29 juli door scheepsbouwer Fincantieri overgedragen aan de kapitein van het schip Werner Timmers. Het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot, heeft een capaciteit van 2.688 passagiers en beschikt over voorzieningen en noviteiten die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam.

Wil jij weer cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line’s Rotterdam op weg naar Nederland

  • 5 september 2021 om 09:31
    Permalink

    Als de ms ROTTERDAM VII op vrijdag 15 oktober in Rotterdam verwacht wordt, wordt het hier dan door een bekende Rotterdamse dame gedoopt net zoals Koningin Maxima ook in de Maasstad de ms Koningsdam gedoopt heeft, dat zou het plaatje pas echt compleet maken samen met de burgemeester en andere genodigden ? !

Reacties zijn gesloten.